La CUP presentarà una queixa al Síndic de Greuges per la investigació a Joan Coma

El regidor de Capgirem Vic considera que la seva acusació per incitació a la sedició és "un atac directe als drets civils més elementals"

Joan Coma cantant Els Segadors, a la manifestació de dissabte
Joan Coma cantant Els Segadors, a la manifestació de dissabte | Adrià Costa
Redacció Osona.com
20 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:37h
La CUP presentarà una queixa al Síndic de Greuges per la investigació de la Audiència Nacional espanyola sobre Joan Coma, regidor de Capgirem Vic, acusat d'un delicte d'incitació a la sedició per haver demanat la desobediència davant les institucions de l'Estat al ple municipal del passat 9 de novembre. Ho ha explicat aquest dimecres el mateix Coma després de sortir d'una reunió amb el síndic, Rafael Ribó. El regidor considera que la seva investigació suposa "una atac directe als drets civils més elementals".

Coma ha assenyalat que avui s'ha fet "una primera trobada" i "en breu" es presentarà la documentació pertinent per formalitzar la queixa. A més, ha destacat que el síndic "ha ofert tota la seva col·laboració" i traslladarà el cas "a tots els seus col·legues europeus com un exemple del que està passant actualment a l'estat espanyol". En la mateixa línia, segons Coma, a la trobada Ribó ha indicat que l'article aplicable pel delicte d'incitació a la sedició "és de l'època franquista".

El regidor de Capgirem Vic ha manifestat que el seu cas és mostra d'una "instrumentalització clara dels poders judicials", que "en lloc de fer justícia el que fan és política", per intentar "aturar un procés que han perdut a les urnes".

El passat dissabte a la tarda, va tenir lloc a Vic una manifestació per donar suport a Joan Coma, en la que hi van participar un miler de persones.
 
Arxivat a