La diada de Sant Jordi posa la cirereta al pastís de les lletres de VICCC 2016

Un documental sobre Lluís Solà, una exposició de Carles Vergés i Víctor Sunyol i la visita d'escriptors a l'Institut de Vic, propostes de Vic, Capital de la Cultura Catalana per a la setmana literària de l'any per excel·lència

Lluís Solà ha recollit tota la seva poesia en un volum.
Lluís Solà ha recollit tota la seva poesia en un volum. | Adrià Costa
Redacció Osona.com
19 d'abril del 2016
Actualitzat a les 15:47h
Vic, Capital de Cultura Catalana 2016 (VICCC 2016), en aquest mes dedicat a les lletres, ha organitzat diversos actes aquesta setmana, que coincideix amb la diada de Sant Jordi. El programa inclou les següents propostes: un documental sobre Lluís Solà, la visita dels escriptors osonencs a l’Institut de Vic i una exposició pictòrica i literària de Carles Vergés i Víctor Sunyol.

Lluis Solà. La vida silenciosa. Documental – Col·lecció Docu VICCC.

Coincidint amb la publicació de l’obra completa de Lluís Solà, aquest documental pretén donar llum a la significació del seu art, de la seva figura i carnificar de manera pública la figura d’un poeta fort i fondo que el gran públic encara no coneix en tota la seva dimensió. Aquest documental, dirigit per Toni Casassas, forma part de la col·lecció de DocuVICC, una sèrie de documentals que s’estrenaran aquest any dedicats a figures, moviments i entitats culturals de Vic.

Dimecres 20 d’abril a les 20 h a l’ETC (Espai de Teatre i Cinema). Passeig de la Generalitat, 46.

Els nostres escriptors ens visiten. Diàleg amb escriptors.

Jornada de diàleg amb escriptors osonencs. Aquesta jornada és una cita anual organitzada per l'Institut de Vic, que ja ha esdevingut clàssica i que convoca una mostra variada dels escriptors de la comarca d’Osona que presenten una novetat literària pels volts de Sant Jordi.

Aquesta trobada amb autors, no només està obert a alumnes i a professors del centre, sinó que va adreçada a tota la ciutadania perquè els escriptors de la comarca entrin en diàleg i en contacte directe amb els seus lectors i amb tothom qui estigui interessat en la literatura.
 

Albert Canadell. Foto: Adrià Costa


Els autors que visitaran l’institut i les seves obres són: Albert Canadell, Terra d'esquelles. Novel·la (Emboscall); Carles Dachs, A dalt més alt. Poesia (Pagès Editors); Laila Karrouch, Quan a l'Isma se li van creuar els cables. Novel·la (Animallibres); Raquel Santanera, Teologia poètica d'un sol ús. Poesia (Viena); Lluís Solà, Poesia Completa. Poesia (Edicions de 1984).

Dijous 21 d’abril a les 12:30h a l’Institut de Vic.

Exilis, fronteres i desarrelaments, de Carles Vergés i Víctor Sunyol. Exposició pictòrica i literària.

Aquesta exposició neix com a homenatge a totes aquelles persones que van fugir de la dictadura espanyola l'any 39 i que es van refugiar a les platges del sud de França. En el projecte, a banda de les obres pictòriques de Carles Vergés, s'hi ha implicat activament l'escriptor, professor i editor Víctor Sunyol creant els textos que acompanyen l'exposició.

Història i contemporaneïtat es troben representades en aquesta proposta pictòrica i literària. Una part dels treballs ja s'han exposat a la Maison des Arts d'El Barcarès. Aquest projecte conjunt del pintor i l'escriptor preveu, després d'aquesta vila de la Catalunya Nord i de Vic, portar l'exposició al Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera, al Museu Marítim de Santa Pola i Alacant entre d'altres espais.

Inauguració: Divendres 22 d’abril a les 20 h a la Sala d’exposicions de la Fundació Antiga Caixa Manlleu.
Horari: de dimarts a divendres de 18 a 20 h. Dissabtes de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges de 10 a 14h.
 

Consulteu aquí tota la programació de VICCC 2016 del mes d'abril

 

Laila Karrouch. Foto: Toni Coromina

Arxivat a