Neix l'assemblea d'Arran Vic

Primera secció local de l'Esquerra Independentista dels Països Catalans a Osona

Redacció Osona.com
18 d'abril del 2016
Actualitzat a la 13:46h
L'assemblea d’Arran Vic va néixer el passat dissabte, 16 d’abril. És la primera de les assemblees locals de l'organització juvenil de l'Esquerra Independentista dels Països Catalans a la comarca d'Osona.

Després d'un procés de reflexió i debat en el si del jovent de l'Esquerra Independentista d'Osona, s'ha pres la decisió d'organitzar-se, doncs, en nuclis locals en comptes de l'assemblea comarcal d’Arran Osona, activa els darrers anys, herència de l'antiga assemblea de Maulets Osona, després de la confluència de Maulets, CAJEI i diversos col·lectius locals el juliol de 2012.

Els eixos ens els quals treballarà Arran Vic per “construir un futur digne per al jovent del nostre poble”, son: la independència dels Països Catalans per defensar-se dels atacs dels estats espanyol i francès; la reivindicació de la necessitat d’acabar amb el sistema capitalista i la seva injustícia mundial, amb la construcció del socialisme; i la lluita feminista.

Arran Vic participarà, ja des del principi, en l'organització de la Festa Major Jove de Vic i en la gestió de l'Ateneu Popular la Buixarda. En  referència a dos dels casos d'actualitat de la política vigatana, l’entitat dóna ple suport, per una banda, als treballadors que han protagonitzat la vaga de l'escorxador Esfosa, i al regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, investigat per incitar a la sedició.

El primer acte públic de l’assemblea es farà el divendres 22 d'abril a les 7 del vespre a l'Ateneu Popular la Buixarda, on s’explicarà el projecte d’Arran Vic. La vetllada inclourà un sopar de pintxos i música de la terra.
Arxivat a