FOTOS Jessed Hernández s'imposa a l'esprint a la Pels Camins dels Matxos

L'arribada masculina de la cursa de muntanya de Torelló ha estat molt disputada, mentre que Carme Tort ha repetit victòria en fèmines

Jessed Hernández ha estat el més fort en l'esprint final
Jessed Hernández ha estat el més fort en l'esprint final | Adrià Costa
NacióMuntanya
18 d'abril del 2016
Actualitzat a les 9:59h
Per primera vegada a la història de la Pels Camins dels Matxos, aquesta prova s’ha decidit a l’esprint. A la cursa de muntanya que aquest diumenge es disputava a Torelló, Jessed Hernández i el corredor local Ernest Ausiró han mantingut un frec a frec espectacular fins al final. Finalment, el corredor d’Estana ha aconseguit la victòria aturant el cronòmetre en 6 hores i 34 minuts, només a 16 minuts del rècord de la cursa que va marcar Iker Carrera el 2013. En fèmines, Carme Tort no ha tingut rival i ha revalidat la victòria de l’any passat, rebaixant, a més, el seu temps en mitja hora. 

En la distància de 48 km, Aitor Obiols i Carles Costa han compartit la victòria amb un temps de 5 hores i 38 minuts. La tercera posició ha estat també compartida entre Jordi Sala i Jordi Fluvià. En dones, Laura Bardolet ha guanyat amb molta claredat.

Un total de 542 esportistes han pres la sortida d’algun dels recorreguts de la Pels Camins dels Matxos en aquesta edició.

Final a l’esprint en una prova de 63 quilòmetres

El podi de la categoria masculina, doncs, ha estat format per Jessed Hernández, Ernest Ausiró i Dani Parés, que ha fet un temps de 6 hores i 42 minuts. Marc Carós i Jonatan Mora han estat quart i cinquè, respectivament.
 

Bon temps per la disputa de la Pels Camins dels Matxos 2016. Foto: Adrià Costa


Hernández i Ausiró han liderat la prova des de l’inici i mica en mica han anat agafant avantatge respecte a la resta de corredors. El d’Estana i el torellonenc no s’han donat treva i gairebé no s’aturaven als punts d’avituallament. Al final, Hernández ha pogut arribar més fresc a l’esprint final i s’ha pogut imposar. “Ha estat una gran cursa. He intentat marxar però m’he equivocat de ruta un parell de cops i al final he pensat que era millor no arriscar. A més, l’Ernest estava molt fort i tampoc podia deixar-lo enrere” comentava el guanyador de la 15a edició dels Matxos. 

Per la seva banda, Ernest Ausiró ha estat el primer corredor local en arribar i ha celebrat també la segona posició, “sobretot tenint en compte que havia estat vuit mesos aturat per culpa d’una lesió.” Aquest atleta ha declarat que ha estat molt difícil per a ell seguir el ritme d’Hernández. “Crec que és un dels millors corredors, ens l’hem jugat al final i ha merescut la victòria” deia Ausiró del seu contrincant.

Carme Tort revalida la victòria en fèmines

En categoria femenina, s’ha repetit la guanyadora de la passada edició de la Pels Camins dels Matxos, Carme Tort. Aquesta corredora ha aturat el seu cronòmetre amb un temps de 8 hores i 31 minuts, millorant en mitja hora la seva pròpia marca. La d’Artés comentava que “la intenció inicial era acabar la cursa, ja que l’últim mes i mig no he estat gaire fina. Però m’he anat trobant bé i després està clar que l’objectiu ha estat anar a millorar el temps.” Segona classificada ha quedat Isabel Castany (9 hores i 15 minuts), mentre que Marta Batalla ha completat el podi (9 hores i 23 minuts). Una clara favorita, la local Anna Macià, ha hagut d’abandonar per una lesió al turmell.
 

La cursa, amb l'entorn espectacular de Cabrera. Foto: Adrià Costa

Arxivat a