La Regió Policial Central és una de les més segures del país

Els Mossos reconeixen la tasca de prop de 170 membres del cos, policies locals i ciutadans anònims durant el Dia de les Esquadres celebrat a Calldetenes | El cap del Sector de Trànsit de Vic, sergent Joan Marsal, rep una medalla de bronze

Dia de les Esquadres a la Catalunya Central, a Calldetenes
Dia de les Esquadres a la Catalunya Central, a Calldetenes | ACN
Redacció Osona.com
16 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:01h
El cap de la Regió Policial Central, el comissari Sergi Pla, ha destacat que la regió és una de les més segures del país, tot i que actualment Catalunya es troba en alerta 4 antiterrorista. De fet, l'àrea que vetllen els agents i que engloba els territoris de la Catalunya Central és la segona regió en el rànquing després de la de l'Alt Pirineu. La taxa de fets delictius per cada 1.000 habitants en aquesta zona és clarament inferior a la de la resta de Catalunya. Pel que fa al conjunt del país, la xifra se situa per sobre dels 60 delictes per cada miler d'habitants i a la regió central aquest nombre se situa a poc més del 30. 

Això és el que s'ha reconegut aquest divendres en el Dia de les Esquadres, on la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, ha destacat que la Catalunya Central "és un dels territoris més segurs", i en aquest sentit ha posat de relleu el paper del cos de Mossos d’Esquadra, tot advertint, però, que no es pot "abaixar la guàrdia". En el marc de la conformació d’estructures d’estat, Vilagrà ha destacat el paper dels Mossos com una "peça clau". “No podem escatimar en seguretat en aquest moment”, ha afegit.

Al Teatre Auditori de Calldetenes s'han lliurat 170 felicitacions, de les quals cinc s'han atorgat a membres d'altres cossos policials, serveis d'emergències i de la societat civil en reconeixement a la tasca de coordinació col·laboració amb el cos de Mossos d'Esquadra. De les felicitacions individuals, han destacat tres actuacions fora de servei en les quals es va impedir l’autolesió d’una persona, es van detenir els autors de diversos robatoris a interior de vehicle, i la intervenció en un accident de trànsit ocasionat per un home que conduïa sota els efectes de l'alcohol.

De les concedides a ciutadans, han destacat una senyora que va aturar el seu vehicle per protegir un motorista accidentat de nit mentre esperava que arribés una patrulla i també l’actuació de la responsable d’una farmàcia, que després de ser atracada amb intimidació, va seguir l’autor, fet que va ajudar a la identificació d’aquest i a la seva posterior detenció. 

La Regió Policial Central també ha lliurat una placa de metacrilat a la dona d’un mosso difunt. La seva pèrdua va ser un dels motius que va donar inici al projecte solidari "Fem el camí al teu costat", un esdeveniment que va començar el 2011, organitzat pel cos de Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Central amb l’objectiu de recaptar fons per la lluita contra el càncer.

D'altra banda, també s'ha recordat les cinc medalles de bronze amb distintiu blau atorgades a mossos de la Regió, les quals van ser lliurades el passat dia 11 d’abril en l’acte central de les Esquadres a Barcelona. Aquestes medalles reconeixen la feina del cap de l’Àrea Regional de Trànsit, sotsinspector Avelí Garcia; el cap de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, sotsinspector Lluís Rodriguez; el cap de l’Oficina de Suport Regional, sergent Joan Bru; el sotscap de l’ABP Anoia, sotsinspector Joan Maria Testagorda; el cap del Sector de Trànsit de Vic, sergent Joan Marsal;  i la cap d’Administració de la Regió Policial Central, Teresa de Benito, per la seva trajectòria professional.