Alliberada l'activista de les Masies de Roda detinguda a Grècia

Ariadna Masmitjà era la darrera catalana retinguda | Està acusada, entre d'altres càrrecs, de desobediència a l'autoritat i alteració de l'ordre públic

Ariadna Masmitjà, just abans de declarar, aquest divendres
Ariadna Masmitjà, just abans de declarar, aquest divendres | Twitter @SaraMMP
Redacció Osona.com
15 d'abril del 2016
Actualitzat a la 13:13h
La jove de de les Masies de Roda Ariadna Masmitjà, la darrera activista catalana que estava detinguda a Idomeni (Grècia), ha estat alliberada aquest divendres al matí, un cop ha declarat als jutjats. Ara, s’haurà de presentar a judici el 18 de novembre, després que el seu advocat demanés de posposar-lo (tots els seus companys tenen fixada la data del 24 de juny).

L'arrest es va produir el passat dimecres quan les forces de seguretat van aturar un grup de voluntaris a la carretera i van registrar el cotxe. Amb Masmitjà, es van detenir quatre membres més de la Brigada Vallesana, el col·lectiu amb el que havia viatjat a Grècia per ajudar els refugiats, i una vintena més de cooperants. Els seus quatre companys van ser alliberats ahir.

Masmitjà està acusada de desobediència a l'autoritat. També, igual que els seus companys, de posar en perill les relacions entre Macedònia i Grècia, d'intentar posar en perill la vida d'altres persones (dels antiavalots) i d'alterar l'ordre públic. Tots ells neguen els càrrecs.

L'activista osonenca és militant del grup feminista la Xinxa de Manlleu i jugadora del Patí Hoquei Club Sant Cugat.
 
Arxivat a