Convocat el IV Premi Josep M. Planes d'investigació periodística

El guardó serà atorgat el pròxim 2 de juny al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa

Redacció Osona.com
14 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:06h
La Fundació Independència i Progrés i la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitzen el IV Premi Josep M. Planes d'investigació periodística. L'objectiu del guardó és preservar la memòria de Planes i també retre homenatge a la figura d'aquest periodista d'investigació, humorista i satíric.

El premi distingirà el millor treball periodístic d'investigació i de denúncia o de sàtira en els seus diversos formats. Els aspirants no hi participen per iniciativa pròpia, sinó a proposta de les comissions seleccionadores, tal com s'inclou en les bases consultables a la seva pàgina web. El projecte ha d'estar publicat o editat en català durant el curs del 2015 i als Països Catalans per un mitjà de comunicació o per un grup a través de la xarxa. El guardó serà atorgat el pròxim 2 de juny al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa. 

Fins al moment, ja s'ha constituït el jurat que compta amb professionals de la comunicació com Vicenç Villatoro, Jordi Finestres, Josep Gifreu, i Teresa Carreras, entre d'altres. En l'edició passada el periodista lleidatà Felip Solé va rebre el premi pel seu documental Perseguits i salvats- Camins de nit i boira, sobre les expedicions dels jueus durant la Segona Guerra Mundial.

Aquest premi va néixer de la Fundació Independència i Progrés amb l'objectiu d'ajudar a difondre els treballs d'investigació a les noves generacions periodístiques.