Vic vol posar en valor l'Anella verda

L'Ajuntament arranja i senyalitza el recorregut i organitza diverses activitats per donar a conèixer els ecosistemes que s'hi poden trobar

Redacció Osona.com
14 d'abril del 2016
Actualitzat el 16 d'abril a les 8:55h
Una caminada pels voltants de Vic
Una caminada pels voltants de Vic | Xevi Mas
L’Ajuntament de Vic ha programat diverses activitats per posar en valor els diferents ecosistemes que es poden trobar a l’Anella verda. El regidor de Medi Ambient, Josep Ramon Soldevila, en la roda de premsa de presentació, ha recordat que aquest recorregut per als amants de la natura que envolta la ciutat és molt freqüentat per persones que hi fan esport, però cal obrir-la per donar a conèixer nous aspectes a explorar.

D’altra banda, Soldevila ha explicat que durant les pròximes setmanes l’Ajuntament de Vic iniciarà treballs de millora i arranjament de la mateixa, després dels mesos d’hivern. També s’iniciarà un projecte de millora de senyalització, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic, Jordi Boadas, ha explicat a grans trets el programa d’activitats d’aquesta iniciativa. Aquest proper dissabte, 16 d’abril, s’ha programat una matinal (a les 10 del matí a la zona del riu de l’altura dels multicines Sucre) amb la finalitat de descobrir els peixos del riu Méder. La proposta estarà conduïda per membres del Centre d’Estudis Mediterranis – Museu del Ter i es realitzarà una pesca científica. Marc Ordeix, ha explicat que amb aquest taller es vol mostrar l’existència d’algunes espècies aquàtiques a la zona.

Pel mes de maig (diumenge, dia 29 a les 11 del matí) està previst realitzar una ruta per diversos carrers de la ciutat i els assistents podran conèixer els arbres singulars més destacats del municipi. El punt de trobada serà davant el cementiri de Vic.

El diumenge 12 de juny, a les 10 del matí al pont del riu Gurri (situat al punt del carrer Indústria), es portarà un terme un taller de libèl·lules i altres invertebrats aquàtics, en tant que són espècies que indiquen la qualitat de l’aigua i aire de la zona. Aquesta acció també es fa conjuntament amb els Centre d’Estudis dels rius mediterranis – Museu del Ter.

Finalment i pendent de concretar la data exacte, durant la pròxima tardor es farà un taller dels ocells al Puig dels Jueus, una zona on hi conviuen moltes aus diferents. En aquest cas, l’activitat es realitza amb la col·laboració amb els Grups de Naturalistes d’Osona i Grup d’Anellament de Calldetenes.

Totes les persones interessades a alguna d’aquestes activitats cal que s’inscriguin enviant un correu electrònic a mediambient@vic.cat o bé personalment a la Oficina de Turisme de Vic.
 

Presentació de les activitats, amb Jordi Boadas, Marc Ordeix i Josep Ramon Soldevila. Foto: Ajuntament de Vic

Arxivat a