Un soci del CP Vic fa una crida a participar en les convulses eleccions del club

Té viabilitat i credibilitat el model i l'estructura actual de club?, es pregunta Jaume Molist

Un partit entre el CP Vic i el CP Voltregà
Un partit entre el CP Vic i el CP Voltregà | Josep M. Montaner
Redacció Osona.com
12 d'abril del 2016
Actualitzat a les 7:40h
CARTES AL DIRECTOR / Crida als socis del Club Patí Vic
Jaume Molist
Soci del Club Patí Vic

Amb motiu de la convocatòria d’eleccions al Club Patí Vic i l’obertura del procés electoral, el passat dia 11 de març de 2016, amb la finalitat d’escollir nou president i nova junta directiva, des d’aquesta tribuna i com a soci de l’entitat que sóc volia fer una crida a la participació activa a tots els socis del club en un moment tan crucial de cara al futur del mateix.
 
Tot i que la realitat política actual les ha devaluades, les eleccions s’haurien de veure i haurien de formar part natural d’un procés democràtic i saludable per a qualsevol institució. No obstant això, aquesta normalitat s’ha vist alterada per l’obertura de diversos fronts al nostre club.
 
En primer lloc hi ha hagut una anticipació d’eleccions com a conseqüència de la no aprovació dels pressupostos presentats per l’actual junta directiva del Club Patí Vic, que estaven previstes inicialment per a l’any 2017, data de la finalització del mandat de la referida junta, la qual cosa no es pot qualificar precisament com un fet normal o habitual.
 
Res però seria fora del comú si no fos perquè una de les causes d’oposició al pressupost presentat al seu dia va ser una més que qüestionada gestió en tots els àmbits de l’entitat que ha portat, tot sigui dit sense embuts, a l’important deute que actualment té el club i conseqüentment a la llosa que suposa suportar el seu finançament.
 
En segon lloc, poc hi ha contribuït a la normalitat del procés electoral el recent i atzarós escorcoll per part d’una comissió judicial a les oficines del club i als domicilis de l’anterior gerent senyor Joan Viñas i del seu fill Roger Viñas arrel de la denúncia presentada per un soci acusant-lo d’haver-se apropiat de diners del club en benefici propi. I menys encara hi han contribuït les declaracions al respecte efectuades pel mateix Roger Viñas.
 
Queda clar que l’actual model de gestió s’ha mostrat ineficient en l’ampli sentit de la paraula i altament costós, i que calen mesures transcendents de cara al futur més immediat per assegurar-ne la viabilitat. Ara cal exercir responsablement com a socis participant i demanant la màxima transparència per part de l’actual junta respecte de les seves actuacions, ja com a junta sortint, per tal que tots els socis i beneficiaris amb la informació disponible estiguem en condicions de reflexionar sobre la premissa major: si té viabilitat i credibilitat el model i estructura actual de club, i si no és aquest, quin nou model volem tenint en compte si és possible disposar-lo, sense sorpreses inesperades de darrera hora.
 
Ara més que mai cal el pensament divers del soci per empènyer el club on ha de ser, sense confiar que cap messies salvador vingui a portar solucions miraculoses sinó aportant propostes serioses, informades i plurals. La tasca és important i molt esforçada: entre moltes altres actuacions cal ponderar el pes específic del primer equip d’hoquei (i més ara que s’ha vist remodelat per legítimes aspiracions econòmiques dels jugadors que res tenen a veure amb el procés electoral), i sens dubte cal també fiscalitzar que efectivament es dugui a terme una gestió professionalitzada de l’entitat esportiva que garanteixi una anàlisi i resposta a les altres seccions esportives, i sobretot que doni la mesura justa de l’assoliment de les fites proposades, deixant definitivament a banda l’opacitat i el presidencialisme exercits fins ara.
 
Sí, ens trobem davant d’una cruïlla i cal prendre decisions, i decisions importants que no es poden delegar només en forma de vot. És hora de fer avançar el club i deixar enrere el llast de totes les inèrcies d’un passat que no ens garantirà en cap cas un futur ni igual ni millor del que ja tenim, i s’ha de cuidar l’actiu més important de qualsevol entitat, que és el conjunt de socis que l’integren, sense pensar, però, com ha passat amb la recent crisi econòmica, que només amb il·lusió la superaríem. La realitat és tossuda i els diners que la sustenten ho són més.
 
Socis del Club Patí Vic, impliqueu-vos!!!      
 
 
Arxivat a