Cucharrera guanya a Vic en el seu debut com a pilot de l'Escuderia Osona

El club osonenc aconsegueix sis podis en la primera cursa de la Copa Catalana de Supermotard

Francesc Cucharrera, en un salt al tram de terra
Francesc Cucharrera, en un salt al tram de terra | Josep M. Oliver
Redacció Osona.com
11 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:33h
El Circuit d’Osona ha acollit aquest diumenge, 10 d’abril, la primera prova  de la Copa Catalana de Supermotard, amb un total de 45 pilots, dels quals 14 eren de l’Escuderia Osona. Els pilots del club osonenc han signat una gran actuació, amb sis podis finals: tres primers llocs, dos segons i un tercer.

La matinal ha estat assolellada i amb molt bona presència de públic. S’han disputat vuit curses, dues per cada categoria, agrupades de la següent manera: els més joves, a l’SM 65 i a l’SM 85; la prova reina, amb les sèniors SM 1, SM 2 i Sots 18; les sèniors SM3 i SM4; i l’SM Road, que és l’única de les categories on es competeix únicament sobre asfalt i no es passa pel tram de sorra.

En la categoria d’SM 1, el mateix guió que en els últims anys al Circuit d’Osona: victòria indiscutible de Francesc Cucharrera, actual campió català, que ha tret més de 10 segons a cada mànega als seus perseguidors. Ha compartit el podi amb Néstor Cardona i José Luís Hernández, que han copsat la segona i la tercera posició respectivament a les dues carreres.
 

Una de les curses de la Copa Catalana de Supermotard Circuit d'Osona. Foto: Josep Mª Oliver


Aquesta és la primera cursa que Cucharrera corre sota el paraigües de l’Escuderia Osona, el seu nou club. El pilot, que ha traslladat recentment la seva residència a Vic, no ha tingut rival en els campionats catalans de Supermotard dels últims anys i ha guanyat tres títols estatals.

Encara en aquesta cursa, Julen Domingo (GM Molins), que corria sol, ha guanyat l'SM 2, i Genis Gelada, l'SM Sots 18. El seu germà, Josep Gelada, ha quedat segon, i el pilot de l’Escuderia Osona Aaron Fernàndez, tercer.

En l'SM 3, Joan López (Gm Molins) també ha aconseguit una contundent victòria, imposant-se a les dues curses. El segon lloc ha estat més disputat, i se l’ha emportat finalment Ignasi Codina, amb un segon i un tercer lloc, en detriment de Lluís Montalà, tercer. En aquesta categoria, dos pilots de l’Escuderia Osona han fregat el podi: Gerard Solano, quart, i Raül Torras, cinquè.

 

Joan Ruiz ha guanyat les dues curses d'SM 85. Foto: Josep Mª Oliver

L’Escuderia Osona ha aconseguit la segona victòria a l’SM 4, amb Xavier Rossell, amb un segon i un primer lloc, aquest últim, molt disputat amb Ignasi Sorribes, segon a la general. El podi l’ha completat Gonzalo Fontcuberta.

Ja amb els més petits, Marco Morelli (Simonety School) s’ha imposat a les dues curses d’SM 65, amb Oriol Rodríguez entrant a pocs segons cada vegada. El tercer lloc ha estat per a Jordi Antonio. Blai Trias i Aitor Sierra, de l’Escuderia Osona, han marcat el cinquè i el sisè lloc.

El resultat a les dues curses d’SM 85 ha estat el mateix: primer, Joan Ruiz (Mc Móra d’Ebre); segon, Àlex Millan (Escuderia Osona); i tercer, George Domingo.

La categoria més concorreguda ha estat l’SM Road, amb 14 pilots. Gran actuació dels pilots de l’Escuderia Osona, amb la victòria de Marc Cortell, que ha guanyat les dues mànegues; i el segon lloc de Carlos Miquel Daniel, amb una segona y una tercera posició. El tercer lloc del calaix l’ha ocupat Jorge Climent. A la prova s’han viscut moments espectaculars, com l’avançament de Cortell a Daniel a l’última volta, en una maniobra molt arriscada que li ha donat la victòria. En aquesta prova hi han participat quatre pilots més de l’Escuderia Osona: Xavier Pons (setè), Sergi Clotet (novè), Isaac Roca (onzè) i Gerard Andreu (tretzè).
 

Totes les classificacions, des del web Escuderia Osona

Recull de fotos de la Supermotard al Circuit d'Osona

 

Sortida d'una de les curses. Foto: Josep Maria Oliver

Arxivat a