Declarades nul·les totes les clàusules sòl de les hipoteques de 40 bancs i caixes

Les entitats hauran de tornar les quantitats "indegudament" abonades | La decisió arriba deu mesos després que quedés vist per sentència el procediment iniciat el 2010 a partir d'una macrodemanada d'Adicae

Nació Digital
07 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:36h
El jutjat mercantil número 11 de Madrid ha declarat nul·les les clàusules sòl fixades en les condicions generals de les hipoteques i ha condemnat les entitats financeres a eliminar totes aquelles que no són "transparents". A més, hauran de tornar les quantitats "indegudament" abonades des del 9 de maig de 2013.

Aquell dia el Tribunal Suprem va declarar nul·les les clàusules, però només en els casos en què el client no hagués estat ben informat. La sentència coneguda aquest dijous arriba deu mesos després que quedés vist per sentència el procediment iniciat el 2010 a partir d'una macrodemanada d'Adicae en representació a 15.000 afectats. Al principi la denúncia anava dirigida contra 101 entitats bancàries, però després van quedar en 40 pels processos de fusió.

En la seva sentència del maig de 2013, el Suprem assenyalava que les clàusules sòl són "lícities sempre que la seva transparència permeti al consumidor identificar aquestes condicions com a definidores de l'objecte principal del contracte".