Els veïns afectats per l'antena del carrer Sant Fidel de Vic es mobilitzen

Els ciutadans del barri es constitueixen en associació i inicien una recollida de signatures

Les dues antenes, vistes des d'un globus aerostàtic
Les dues antenes, vistes des d'un globus aerostàtic | A. Bagué
Redacció Osona.com
06 d'abril del 2016
Actualitzat a les 20:36h
El passat 20 de març es va constituir formalment l’Associació d’Afectats per l’Antena del carrer Sant Fidel de Vic, que té com a objectiu central l’eliminació de l’antena de l’edifici de Telefónica en aquest carrer. Després de la reunió amb membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vic, encapçalat per l’alcaldessa de la ciutat, els veïns han acceptat de participar en una comissió conjunta amb membres del consistori per analitzar i trobar una sortida definitiva al problema.

En aquest marc, l’associació ha anunciat que emprendrà un conjunt de mobilitzacions en els propers dies i setmanes. Des del passat dissabte hi ha una carpa de recollida de firmes els dies de mercat, als voltants de la plaça de Santa Clara, i es duran a terme altres accions per tal que es doni resposta a la problemàtica de l’antena i s’acompleixin els compromisos adquirits pel conjunt del consistori.

 

El logo de la nova associació.

Al mateix temps, l’associació ha presentat una instància a l’Ajuntament demanant que es faci efectiva la moció que tots els grups polítics varen aprovar el passat 3 de febrer i ”que no s’ha complert donat que en ella es determinava l’eliminació de l’antena i la sectorització de les antenes en el conjunt del terme municipal”. L’entitat es lamenta: “No només no s’ha donat compliment a la moció sinó que s’ha instal·lat una antena nova”. L’Associació exigeix i emplaça a tots els grups polítics a posicionar-se i a donar explicacions sobre aquest fet.

Tot i que les radiacions que emet l’antena actual es troben per sota dels paràmetres màxims de la legislació espanyola vigent, són clarament superiors als màxims permesos per la majoria de països europeus, argumenta la nova associació. “La supeditació a una norma obsoleta, posa en perill la salut dels veïns i no només dels qui es troben més a prop de l’antena. Aquestes radiacions han anat creixent des de l’any 2006, segons les dades dels mesuraments que fan els serveis tècnics de la Generalitat de Catalunya”, afegeixen.
Arxivat a