L'Ajuntament de Torelló assegura que mai ha multat ningú per portar el CAT al cotxe

La denúncia al regidor de la CUP Lluís Toneu era per estacionament indegut | La multa, però, presenta llacunes d'interpretació

Redacció Osona.com
05 d'abril del 2016
Actualitzat el 06 d'abril a les 10:14h
L’Ajuntament de Torelló ha emès una nota aclarint la multa imposada per la Policia Local a Lluís Toneu, regidor de la CUP, per portar adhesius del CAT a la matrícula del seu cotxe, tal com ja va publicar Osona.com. El comunicat explica que la denúncia es va imposar per infringir l’article 92.1 del Reglament de Circulació, relatiu a l’estacionament de vehicles, i no pel CAT.

“La denúncia, per tant, ve motivada per un estacionament indegut, i no pas pels esmentats adhesius amb el CAT a la matrícula. En el full de la sanció,  la referència als adhesius consta, a títol merament informatiu, a l’apartat d’observacions”, explica l’Ajuntament de Torelló.

Una situació un pèl anòmala, ja que en la multa, tal com es pot observar a sota, sí que s’especifica l’article que s’infringeix en el lloc corresponent, però en l'apartat on s’ha desenvolupar aquesta infracció (4. FET DENUNCIAT), dient en què consisteix, no s’escriu res. En canvi, sí que s’especifica en l’apartat informatiu amb tot detall una “il·legalitat”, la del CAT, que no és objecte de la denúncia.

L’Ajuntament de Torelló vol deixar clar que “mai” ha imposat a cap cotxe una sanció per portar el CAT a la matrícula. Al mateix temps, desmenteix qualsevol sospita de “persecució” sobre el regidor; i alhora, destaca que el patrullatge al carrer Orís s’ha incrementat a causa de diverses queixes de veïns per temes d’estacionament. Per tant, des de l’Àrea de Mobilitat s’ha planificat d’un control més freqüent de l’estacionament en aquesta zona.
 

La multa a Lluís Toneu.

Arxivat a