Centelles explica què significa ser un refugiat

Presentació del programa de cultura i no violència “El Mur de la Mediterrània”, amb diversos actes

L'exposició, a la plaça Major de Centelles
L'exposició, a la plaça Major de Centelles | Toni Carrasco
Toni Carrasco
05 d'abril del 2016
Actualitzat el 06 d'abril a les 7:55h

La plaça Major de Centelles va acollir dissabte passat, 2 d’abril, i durant més de sis hores, la presentació del programa de cultura i no violència "El Mur de la Mediterrània". Aquesta iniciativa, divulgada amb el suport de la Diputació de Barcelona, pretén "denunciar el mur en que s'ha convertit el mar Mediterrani per a immigrants i refugiats".

Les activitats programades anaven destinades a fer divulgació, sobretot entre els més menuts, amb el dibuix i la construcció de vaixells de paper amb papiroflèxia. La resta d'actes van consistir,en primer lloc, en una exposició a l'aire lliure sobre el fet de Ser Refugiat, mostra que va ser organitzada per ACNUR Catalunya.
 

Una tenda de l'ACNUR, des de dins. Foto: Toni Carrasco


A les cinc de la tarda havia de tenir lloc una xerrada sobre aquest projecte, tot escoltant alguns refugiats assistents. La manca de públic va fer que la proposta comencés una hora i mitja tard, amb la sola presència política de l'alcalde, Miquel Arisa, i de la regidora de Festes i Medi Ambient, Neus Verdaguer.

També, durant tot el dia, es va poder veure de forma real com són les tendes de campanya que acullen els refugiats en el seu trànsit cap a Europa; uns allotjaments d'emergència i precaris proporcionats per l'agència de l'ONU, UNHCR-ACNUR, en la seva secció del comitè català.

Les activitats d'aquest projecte de pau continuaran els propers dissabtes 23 d'abril i  21 de maig.
 

L'exposició, a la plaça Major de Centelles. Foto: Toni Carrasco

Arxivat a