Cineclub Vic programa un variat cicle de primavera

Novetats, clàssics, rareses i noves col·laboracions

El documental «Still the Enemy Within»
El documental «Still the Enemy Within»
Redacció Osona.com
05 d'abril del 2016
Actualitzat a les 7:08h

Un fals documental sobre el dia a dia d’un grup de vampirs va inaugurar la setmana passada el cicle de primavera de Cineclub Vic. What We Do in The Shadows va guanyar el premi del públic al Festival de Sitges i és una de les millors comèdies dels últims anys. Aquest film va obrir un cicle eclèctic on hi trobem novetats, clàssics, rareses i col·laboracions amb tot tipus de col·lectius.

Cinema català

Per Sant Jordi es projectarà la pel·lícula El camí més llarg per tornar a casa, guanyadora dels últims premis Gaudí i que comptarà amb la presència del seu director. En col·laboració amb l’Ateneu de Vic es podrà veure el documental d’Agustí Villaronga El testament de la Rosa, que retrata els assajos de l’actriu Rosa Novell per l’obra El testament de Maria quan li va ser diagnosticat el càncer que va acabar amb la seva vida. Una sessió gratuïta presentada per la productora del film, Isona Passola.

ETC, Espai de Teatre i Cinema

Durant aquest cicle, Cineclub Vic i ETC Teatre, els dos col·lectius que gestionen la programació del Espai ETC, han organitzat una vetllada conjunta amb Watching Peeping Tom, per dissabte 7 de maig. Una vetllada que consta de dues parts: primer un passi de la pel·lícula El fotógrafo del pánico, de Michael Powell, que es farà en una còpia en 35mm en versió original subtitulada al català. A continuació, l’obra-assaig amb Àlex Gorina que pren com a punt de partida la crítica de la pel·lícula.

Noves col·laboracions i relacions consolidades

Durant aquest cicle s’encenten noves col·laboracions, amb la Delegació d’Osona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC Osona). Es projectaran les pel·lícules Edificio España i Techo y comida en motiu de les taules rodones del Debat Transversal d’Arquitectura - VICC Capital de Cultura Catalana 2016.

Altres col·laboracions, ja consolidades, són les del Voll-Damm 18è Festival de Jazz de Vic, amb el passi de Whiplash; la Universitat de Vic dins de les activitats de la Universitat d’Estiu, amb La academia de las musas, i el Festival Nits de cinema oriental de Vic, amb Lethal Hostage.

"Still the Enemy Within", film Per Estrenar

Cineclub Vic projectarà durant aquest cicle Still the Enemy Within, un documental sobre la vaga de miners del Regne Unit durant el període de thatcherisme. Es tracta d’una proposta del cicle Per Estrenar, que permet acostar al nostre país films inèdits gràcies a la col·laboració de diversos cineclubs de Catalunya.

Aquesta pel·lícula s’ha sumat al Per estrenar per una proposta de Cineclub Vic, fruit del contacte amb Steve Cedar, periodista britànic durant aquell període. Cedar va participar amb Cineclub al passi de Pride que relatava els mateixos fets però en clau de comèdia musical. La sessió comptarà amb la presència del seu director i del periodista.

Jornada de portes obertes i sessió especial de Cineclub Xic

Cineclub Vic se suma a les activitats del Dia del associacionisme. Tots els cineclubs de Catalunya organitzen un passi d’una pel·lícula i ofereixen a més una activitat de portes obertes. Cineclub oferirà aquesta activitat el dia 5 de juny amb un passi gratuït especial de Cineclub Xic.

Primer s’obrirà les portes de l’Espai ETC i després s'explicarà com funciona per dins Cineclub, el públic podrà accedir a la cabina de projecció i després s'oferirà el passi de La princesa prometida, un film mític dels 80, en 35mm.

Altres pel·lícules d’aquest cicle seran Conexión Marsella, l’oscaritzada El Hijo de Saul, que es projectarà en 35mm, Ex Machina i les sessions de Filmoteca Major Dundee, El tiempo de los gitanos i Dos en la carretera.
 

Tota la programació (PDF)

Aneu al web de Cineclub Vic

Arxivat a