Gerard Morales, campió estatal de Curses de Muntanya Ultra al Montseny

Morales és de Moià i treballa a Tona com a professor de tennis i de pàdel | En la categoria femenina, la guanyadora va ser Gemma Arenas | La cursa va tenir l'inici i l'arribada a Viladrau

Gerard Morales va atacar en la part final de la prova
Gerard Morales va atacar en la part final de la prova | Ultra Montseny
Nació Muntanya
04 d'abril del 2016
Actualitzat el 06 d'abril a les 10:29h
Enguany, la segona edició de l’Ultra Montseny Compressport, celebrada amb sortida i arribada a Viladrau i amb l’escenari del Parc Natural del Montseny com a protagonista, era el Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya Ultra – Gran Premi Compressport. Per tant, els guanyadors de la prova es convertien en campions estatals de la modalitat. L’esdeveniment es va celebrar aquest dissabte 2 d’abril i va reunir els millors ultrafondistes de l’Estat.

Els vencedors van ser el català Gerard Morales, del BUFF Pro Team, i Gemma Arenas, de la selecció andalusa. Morales ("Blaki"), de Moià, és molt conegut a Osona, on ha portat a terme la seva tasca professional, com a professor de pàdel i tennis, actualment al Foment d'Esports de Tona.

Gerard Morales agafa el relleu  de Miguel Heras

Tots els corredors buscaven la corona que Miguel Heras havia aconseguit l’any passat en aquesta categoria i que aquest any ja no podria revalidar, ja que havia de renunciar-hi per lesió. En un circuit ràpid de 80 km i 4.500 metres de desnivell positiu, la sortida va ser vertiginosa, amb Jokin Lizeaga disposat a trencar la cursa. Aquest corredor basc, però, també va haver d’abandonar per una lesió al turmell i la resta de favorits van anar prenent les posicions capdavanteres.

David Coma animava la cursa trobant-se en un grup amb Pau Bartoló, Sebas Sánchez i Gerard Morales. Cap al quilòmetre 60, el líder era Sánchez, amb 1:30 d’avantatge sobre els seus perseguidors i semblava que podria millorar la seva segona posició de l’any passat en aquest campionat.
 

Podi masculí de l'Ultra Montseny 2016. Foto: Ultra Montseny


Però cap a la part final, Gerard Morales primer va caçar el seu company d’equip, Pau Bartoló, i després es va llançar cap a Sánchez, a qui va superar en l’últim ascens de la cursa. Així doncs, el podi va quedar format per Gerard Morales (8:21:45), Sebas Sánchez a uns tres minuts i Pau Bartoló (8:29:49).

Gemma Arenas revalida el títol

En categoria femenina, Gemma Arenas va poder defensar el títol de Campiona d’Espanya de curses per Muntanya Ultra. No va decebre, ja que totes les travesses s’encaraven cap a la seva victòria en la cursa.

La corredora de la selecció andalusa es va anar repartint el comandament de la prova amb la seva companya d’equip, Eva Maria Moreda. Al tram final, però, Moreda va cedir uns 2 minuts i ja no va poder superar a Arenas. Per darrere, també es vivia una lluita emocionant pel tercer calaix del podi entre Mercedes Pila i Núria Domínguez, que finalment va acabar emportant-se Pila.
 

Gemma Arenas en un moment de l'ultra. Foto: Ultra Montseny


A Viladrau, Arenas va vèncer amb un temps de 9:17:35 i la seva companya de selecció la va seguir a només 37 segons. Mercedes Pila, de la selecció de Madrid, va ser tercera a 22 minuts i 31 segons de la líder. 

Per tant, Arenas ja suma el seu segon entorxat en el Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya Ultra – Gran Premi Compressport. Per la seva banda Morales declarava que aquest és probablement el major èxit de la seva carrera esportiva i deia que estava “extremadament feliç, ja que ni somiava amb la possibilitat de ser campió estatal.” Aquests dos corredors, també se situen ara com a líders de la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya Ultra – Gran Premi Four Factors, que té dos curses més per endavant: el Mondúber Trail de Tavernes de la Valldigna (València) i la Gran Volta Valle del Genal (Màlaga).

Aquesta gran cursa va fer que es reunissin a casa nostra els millors corredors de llarga distància de tot l’Estat, conformant una participació de luxe per la segona edició d’aquesta ultra. El Parc Natural del Montseny va ser l’escenari inigualable on les lluites per proclamar-se com a Campió d’Espanya es van anar succeint.
 

Podi femení de l'Ultra Montseny 2016. Foto: Ultra Montseny

Arxivat a