El Màgic Món del Tren de Santa Eugènia compleix cinc anys

Els nens que el visitin aquest mes rebran un obsequi

Redacció osona.com
02 d'abril del 2016
Actualitzat a les 8:48h
Inauguració de l'espai, el 2011
Inauguració de l'espai, el 2011 | D. Fajula

Josep Maria Dot i Josep Arumí, a la inauguració de l'espai, el 2011. Foto: David Fajula


El 9 dʼabril de 2011 va obrir les portes a Santa Eugènia de Berga, després de sis anys de treball, el Màgic Món del Tren, un espai de 1.000m2 dedicat al modelisme ferroviari. Les instal·lacions commemoren, doncs, els cinc anys des de la seva inauguració. Per celebrar-ho, hi haurà un petit detall per a tots els infants que el visitin al llarg d’aquest mes.

El Màgic Món del Tren és un espai nascut dʼun somni, dʼuna afició, i que pretén donar a conèixer el món del tren en miniatura. Actualment és una de les instal·lacions més visitades a tota la comarca dʼOsona, tant per gent de Catalunya com de lʼestranger (França, Alemanya, Gran Bretanya..).

El museu es divideix en tres plantes. A la planta 0 es poden contemplar més 800 màquines i 6.000 vagons, juntament amb reproduccions de botigues en miniatura. A la primera planta, els visitants poden gaudir dʼuna maqueta completament animada a escala HO (1:87) de 250m2. Per últim, el pas del temps ha fet que es pugués obrir una segona planta amb una nova maqueta dʼescala 1:32 (encara en fase de decoració), que ha acabat de donar al Màgic Món del  Tren un tret diferencial, ja que no existeix un museu al sud de Europa que contingui tant una col·lecció de trens com dues maquetes de grans dimensions en escales diferents.

Amb lʼobjectiu de continuar creixent a nivell internacional, el Màgic Món del Tren
participa en fires com la Festa del tren de Santa Eugènia, la Expo tren de Lleida i la
Rail Expo de París, totes elles amb un gran èxit de participació.