Neix un col·lectiu de suport al regidor Joan Coma, investigat per sedició

L'entitat, composada per diverses sensibilitats polítiques, redactarà un manifest i convocarà una manifestació a Vic

Assemblea al centre cívic Pau Raba de Vic
Assemblea al centre cívic Pau Raba de Vic | José M. Gutiérrez
Pere Pratdesaba
31 de març del 2016
Actualitzat el 08 d'abril a les 18:48h

Unes setanta persones es van reunir ahir al centre cívic Can Pau Raba de Vic per tal d’articular una campanya de suport al regidor de Capgirem Joan Coma, investigat per un delicte d’incitació o provocació a la sedició. A la trobada es va aprovar crear un col·lectiu que treballarà en diverses comissions i convocarà una manifestació a Vic per al dissabte 16 d’abril a la tarda. L’assemblea va comptar amb persones de diverses sensibilitats polítiques, des de la CUP fins a ERC i CDC, passant per l’ANC.

Coma és el primer càrrec públic investigat (en l’anterior terminologia, “imputat”) per incitar a la independència a Catalunya. En els propers dies haurà de declarar a l'Audiència Nacional. S'enfronta a penes que podrien arribar als vuit anys de presó.

El primer que farà el nou col·lectiu és redactar un manifest, amb una perspectiva molt oberta, amb la intenció de rebre el màxim nombre d’adhesions i “en el que tothom s’hi pugui sentir còmode”, explica Coma. “No caldrà que els signants siguin independentistes ni partidaris de la desobediència. Tan sols que denunciïn la repressió judicial de l’estat espanyol”, afegeix.

Un suport que Coma preveu que s’hagi de donar en un futur proper a altres càrrecs públics perquè tot apunta que les investigacions s’estendran com una taca d’oli. “Aquesta democràcia està perseguint les idees”, lamenta el regidor vigatà.
 

L'assemblea es va celebrar al centre cívic Pau Raba de Vic. Foto: José M. Gutiérrez


L’assemblea es tornarà a reunir la setmana que ve i llavors es fixaran els detalls de la manifestació. A hores d’ara, encara no s’ha determinat ni l’horari ni el recorregut.

Rovira, Sànchez i Tremosa

La iniciativa coincideix amb l’acte que l’ANC Vic ha organitzat per aquest divendres, 1 d’abril, a les 7 de la tarda a l’Auditori de l’antiga Caixa Manlleu (Rambla Hospital, 11 de Vic). La trobada comptarà amb les intervencions del president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez; la diputada al Parlament de Catalunya, Marta Rovira; l’eurodiputat Ramon Tremosa; i el regidor vigatà Joan Coma. L’acte és gratuït i obert a tothom.

La iniciativa, sota el títol d'"Endavant República!", pretén donar informació directe del punt en què es troba el procés d'independència, de com està gestionat aquest procés el govern de Madrid i de com es pot contribuir, des de Catalunya i durant els propers mesos, a culminar-lo amb èxit. En el rerefons de tot plegat hi haurà el cas i el suport a Joan Coma.
 

Lluís Coromines, president de CDC Vic, també va assistir a l'assemblea. Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a