Josep Ramisa declara dimarts als jutjats per agressions, amenaces i insults racistes

L’empresari, en el marc de la vaga d'Esfosa, va dir a un treballador que li “fotria” quatre trets

Redacció Osona.com
31 de març del 2016
Actualitzat a les 21:33h

Treballadors d'Esfosa impedint l'entrada a un camió carregat de porcs. Foto: Adrià Costa


Josep Ramisa, principal accionista d’Esfosa, haurà de declarar el proper dimarts, 5 d’abril, als jutjats de Vic, a un quart de 10 del matí, per un presumpte delicte d’amenaces, agressió i insults racistes. El judici és fruit de la denúncia que ha interposat el sindicat COS, després que l’empresari s’enfrontés verbalment, amb algunes empentes, el passat dimarts amb alguns dels treballadors en vaga a l’escorxador vigatà.

Quan es van produir els fets, l'activitat a l'empresa estava pràcticament aturada. La picabaralla es va iniciar quan els treballadors es van adonar que estaven entrant camions per la banda del darrere de l'escorxador. Alguns representants del comitè d’empresa i vaguistes s’hi van dirigir i s’hi van trobar amb Ramisa, qui els va empènyer i els va etzibar, entre d’altres amenaces i segons ha assegurat la COS: “Us fotré quatre tiros”, i ”A tu, mort de gana, et faré tornar a l’Àfrica”, a un dels treballadors subsaharians.

El sindicat va posar posteriorment la pertinent denúncia als Mossos per amenaces, insults racistes i agressions. En el judici, els representants del comitè d’empresa “aniran a donar suport als treballadors implicats”.
Arxivat a