Fidel Bofill clou el mes de VICCC 2016 dedicat a la pintura i dóna pas a la lletra

L’exposició de l’artista es podrà visitar fins a l'1 de maig al Museu de l’Art de la Pell | L'abril programa més de 70 accions vinculades a la literatura, poesia, il·lustració, debat, anàlisi i reflexió

Inauguració de l'exposició de Fidel Bofill, al Museu de l'Art de la Pell
Inauguració de l'exposició de Fidel Bofill, al Museu de l'Art de la Pell | Osona.com
Redacció Osona.com
30 de març del 2016
Actualitzat el 01 d'abril a les 17:55h

L'oferta cultural de Vic Capital de Cultura Catalana 2016 (VICCC 2016) s'estableix a partir d'un codi temporal, és a dir, cada mes de l'any se celebra una disciplina artística diferent. El fil conductor de març ha estat la pintura, sota el títol de Traç. El mes d’abril es dedicarà a les lletres.

El darrer acte de Traç, aquest dimarts, ha estat la inauguració d’una exposició antològica de Fidel Bofill, que va morir el 2013, a l’edat de 79 anys i a qui l’Ajuntament de Vic ja va dedicar un homenatge, just abans del seu traspàs. Hi van participar Anna Erra, alcaldessa de Vic; Josep M. Riba, director del MAP; Anton Carrera, coordinador de l’exposició; i Sabina Bofill, filla de Fidel Bofill.

L’exposició mostra la personalitat plàstica de Bofill, que es focalitza principalment en dues vessants importants: la de pintor i la de ceramista. En la pintura, el seu art neix d’una síntesi de colors i d’abstracció, incorporant tots els elements plàstics que es troben al seu abast i aprofundint en experiències que van des del postimpressionisme fins a la més pura abstracció. En la disciplina de ceràmica opta per la investigació i viatja per un camí menys tradicional, molt més informal, abstracte i, conceptualment, liberal.

A la inauguració, Carrera va desglossar les diferents etapes de Bofill i la seva trajectòria artística, des de la joventut fins a la fase de la maduresa. L’artista dedica les seves obres a temes com la Vall de Sau, Grècia, on va viure uns anys, o Occitània.

La seva filla va qualificar el seu pare com “un geni” i va agrair a totes les persones que han col·laborat per fer possible l’exposició, en especial a la seva mare, qui “va acompanyar i va fer costat sempre” l’artista.

En acabar els parlaments, la comitiva, amb unes setanta persones i encapçalada per Erra, va fer un recorregut per les tres sales de l’exposició. La mostra es podrà visitar fins a l’1 de maig, al Museu de l’Art de la Pell de Vic (MAP), de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 h; i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h.

Un mapa amb les lletres

La programació del VICCC 2016 es dedicarà ara, durant l’abril, a les lletres. En aquest marc, ofereix 25 projectes que es despleguen amb més de 70 accions vinculades a la literatura, poesia, il·lustració, debat, anàlisi i reflexió.

Així, la programació d’aquest mes compta amb un mapa que situa tots els punts de Vic relacionats amb les lletres i ofereix visites guiades a biblioteques i arxius públics i privats, estudis i impremtes; una exposició d’il·lustradors de la comarca; tres accions on els joves poetes osonencs presentaran les seves obres en espais inusuals acompanyats de poetes de llarga trajectòria; una lectura popular de textos de Llull; la presentació de les obres guanyadores dels principals premis literaris catalans, a càrrec dels propis autors; un cicle de debats i un simposi sobre la cultura catalana; unes jornades de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana; un documental sobre Lluís Solà Sala; una exposició pictòrica i literària; i unes lectures dramatitzades al carrer.
 

Consulteu aquí tota la programació de VICCC 2016 del mes d'abril

 

Fidel Bofill, amb una de les seves obres. Foto: VICCC 2016

Arxivat a