El ple de Manlleu declara el rei Felip VI «persona non grata»

La moció s'ha aprovat amb els vots d'ERC, CiU, CUP, ICV, MES i la regidora no adscrita | Els tres regidors del PSC hi han votat en contra

Redacció Osona.com
30 de març del 2016
Actualitzat el 01 d'abril a les 14:41h

Felip VI, en el seu missatge de Nadal l'any passat. Foto: Europa Press


El ple de l'Ajuntament de Manlleu ha aprovat aquest dimarts al vespre declarar Felip VI persona non grata. A més, s’ha declarat la ciutat com a “antimonàrquica, i en conseqüència, plenament democràtica i republicana”. 

La moció, que l'ha presentat el grup municipal de la CUP, ha rebut el suport d'ERC, CiU, CUP, ICV, MES i la regidora no adscrita. Els tres regidors del PSC hi han votat en contra. La iniciativa s’afegeix a la l’altres municipis, com Torelló.

El text aprovat argumenta un reguitzell de raons per declarar el monarca persona non grata: “Perquè pensem que la institució monàrquica és anacrònica i no representa la majoria de catalans i catalanes. Perquè l’actual rei ho és per herència del règim feixista encapçalat pel dictador Francisco Franco. Perquè la monarquia espanyola, i en concret, la dinastia borbònica, té clares connotacions d’autoritarisme polític envers els Països Catalans. Perquè els catalans i les catalanes tenim la ferma voluntat de construir una república independent de la monarquia espanyola i amb plena sobirania. Perquè l’estat espanyol és, encara a dia d’avui, una presó per a la resta de pobles de la Península Ibèrica sotmesos a la corona”.
 

Moció aprovada (PDF)


 
Documents