Endesa gestiona 326 tones de residus a la Catalunya Central el 2015

El tractament dels materials sobrants s'ha portat a terme als magatzems que l'empresa té habilitats a la subestació de Manresa

Redacció Osona.com
27 de març del 2016
Actualitzat a les 9:18h
Endesa ha retirat, tractat i gestionat 326,14 tones de residus durant el 2015 a les comarques de la Catalunya Central. Es tracta de deixalles de tot tipus, derivades de diferents obres de manteniment i de millora de la xarxa elèctrica que la companyia realitza a la demarcació. Aquesta mesura és conseqüència de la progressiva implantació del Sistema de Gestió Ambiental i dels seus procediments.

Del total de material processat, 97,842 tones corresponen a residus especials, com oli aïllant, bateries, emulsions d'aigua amb oli i transformadors; mentre que el gruix important de deixalles que s'han hagut de gestionar són les conegudes com a residus no especials. Es tracta de 228,299 tones d'elements metàl·lics, de coure, d'alumini, aïlladors, runa, comptadors mecànics i pals de formigó, entre d'altres. 

El tractament de bona part d'aquests residus s'ha dut a terme en instal·lacions específiques que la companyia té a tal efecte a la subestació de Congost, a Manresa. Aquestes infraestructures estan equipades amb un seguit de compartiments amb contenidors específics degudament etiquetats d'acord amb la naturalesa de cada residu, a més d'un magatzem tancat per a residus especials. Des d'aquests contenidors, els residus es lliuren als corresponents gestors especialitzats per al seu aprofitament o la seva eliminació controlada quan no és possible la seva reutilització. D'altra banda, la resta de material es gestiona en un magatzem regulador que la companyia disposa a Canovelles, al Vallès Oriental.