La UGT denuncia intrusisme en la seguretat privada del Mercat del Ram

El sindicat assegura que, per tal d’abaratir costos, l’empresa contractada per l’Ajuntament ha cobert els llocs de treball amb personal sense titulació

Redacció Osona.com
26 de març del 2016
Actualitzat a les 9:13h

Mercat del Ram de Vic 2016. Foto: Adrià Costa


La UGT de Catalunya ha denunciat que l’empresa Vigilància i Sistemes, contractada per l’Ajuntament de Vic – Fires i Mercats per a l’organització de la Fira del Mercat del Ram de Vic, que es va celebrar els dies 18, 19 i 20  de març, ha cobert els llocs de treball amb auxiliars de servei, personal no titulat que s’ha encarregat de realitzar els controls d’accessos i la vigilància de dia i de nit de les instal·lacions.

“Tal com recull la Llei de seguretat privada, aquestes funcions pertanyen exclusivament als vigilants de seguretat”, es queixa el sindicat. “Així doncs, amb l’únic objectiu d’abaratir despeses, aquests treballadors han custodiat aquesta emblemàtica fira de la Catalunya Central, sense passar cap tipus de requeriment per exercir aquestes funcions, sense la formació adient, sense titulació. Inclús sense saber si poden tenir antecedents penals, ja que com no tenen la titulació corresponent no estan controlats pel Departament de Seguretat Privada dels Mossos d’Esquadra”, afegeix.

El responsable comarcal de seguretat privada d’UGT va denunciar el mateix dissabte aquesta situació als Mossos d’Esquadra, explica el sindicat. “Malauradament, no és el primer cop que es donen aquest tipus de situacions. La mala praxis i l’intrusisme són massa habituals en el sector de la seguretat privada”, conclou.

UGT assegura que va sol·licitar fa un mes una reunió amb els responsables polítics de l’Ajuntament de Vic per exposar-los la seva “preocupació” sobre aquestes presumptes irregularitats que, segons el sindicat, es donen de manera habitual a les fires de la ciutat, “amb el consegüent risc que comporta per a la ciutadania, ja que es deixa la vigilància d’aquests esdeveniments en mans de personal no titulat i empreses que incompleixen la legalitat”. La UGT encara no ha rebut cap resposta pel que fa a la reunió sol·licitada.
 

Recull de fotos del Mercat del Ram de Vic, de 2007 ençà

Arxivat a