FOTOS El Via Crucis reviu la Passió de Jesús

La tradicional pràctica religiosa de Divendres Sant se celebra a Viladrau, Prats de Lluçanès i Sant Julià de Vilatorta, amb algunes variants de format

per Redacció Osona.com , 26 de març de 2016 a les 07:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Via Vrucis de Viladrau, aquest divendres. Foto: Adrià Costa


El Via Crucis és una expressió llatina que significa "Camí de la creu". És una pràctica catòlica que se celebra el Divendres Sant i que recorda la Passió de Jesús des que va ser fet presoner fins la seva crucifixió i sepultura. El Via Crucis té 14 estacions o moments, on es rememoren, entre d'altres fets, la condemna de Jesús, quan Jesús troba la seva mare, les caigudes en el camí cap a la creu o quan Jesús consola les dones de Jerusalem.


Aquesta celebració de Setmana Santa ha arrelat a la tradició popular i a molts pobles s’acompanya d’una processó pels carrers amb la imatge de Jesús a la creu. A Osona, en trobem algunes, amb formats diversos.

Aquest divendres, 25 de març, s’ha celebrat el Via Crucis en poblacions com Viladrau o Prats de Lluçanès. Sense oblidar la processó del Mont-i-calvari de Sant Julià de Vilatorta, on la comitiva es trasllada al bosc, acompanyada d’una petita orquestra.

 

Recull de Galeries de fotos de les processons de Setmana Santa a Catalunya

Processó del Mont-i-calvari de Sant Julià de Vilatorta. Foto: Albert Ventura


Via Vrucis de Viladrau, aquest divendres. Foto: Adrià Costa

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació