La Generalitat amplia les subvencions a vehicles elèctrics i de baixes emissions

Aquest any els compradors de cotxes amb ús comercial i de serveis podran rebre les ajudes que fins ara només tenien els taxistes

Un vehicle elèctric
Un vehicle elèctric | Mar Martí
Isaaac Meler
25 de març del 2016
Actualitzat a les 8:28h

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha ampliat les subvencions a vehicles elèctrics i de baixes emissions per a aquest 2016. Concretament, com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), les bases reguladores d'aquestes ajudes inclouran les adquisicions de vehicles més nets que tinguin un ús comercial i de serveis. Aquestes s'afegeixen les subvencions per a l'adquisició de vehicles de baixes emissions destinats al servei de taxi, ja contemplades en les bases de l'any passat.

Les ajudes es concedeixen a vehicles que operin en zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric. Hi estan incloses, en el cas del taxi, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i les localitats de Martorell, Rubí, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès i Sant Fost de Campsentelles. 

Pel que fa a vehicles comercials i de servei, hi pot optar qualsevol empresa o fundació que treballi en el terme municipal d'alguns dels municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La llista de municipis en aquest cas es pot consultar aquí

Territori donarà a conèixer els imports de les subvencions i els terminis per presentar les sol·licituds quan es faci pública la seva convocatòria.