Puigdemont aposta per la innovació per superar les dificultats del sector primari

"Amb la força de la gent, de les empreses i el bon saber fer hi ha futur", assegura el president de la Generalitat en la seva visita al Mercat del Ram del Vic | Insta els productors agropecuaris a ampliar mercats

Carles Puigdemont, a la inauguració del Mercat del Ram
Carles Puigdemont, a la inauguració del Mercat del Ram | A. Costa
Redacció
19 de març del 2016
Actualitzat el 21 de març a les 7:56h

Carles Puigdemont, a la inauguració del Mercat del Ram de Vic Foto: Adrià Costa
 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assistit aquest dissabte a la inauguració oficial del Mercat del Ram de Vic, "un clar referent del sector agrari i ramader a Catalunya". Puigdemont s'ha mostrat conscient de "les dificultats" actuals del sector agropecuari però ha apostat per una clara recepta per superar-les: posar en valor el producte, innovació tecnològica i innovació comercial. "És a dir, la necessitat d'eixamplar els mercats existents o donar millor resposta a les demandes i preferències dels mercats", ha assenyalat el president de la Generalitat.

"Farem sempre costat al sector agrari i ramader per superar junts els desafiaments de futur", ha reiterat el president de la Generalitat, que ha estat acompanyat per l'alcaldessa de Vic, Anna Erra; el conseller de Justícia, Carles Mundó; i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. "El Govern del país, tant en allò que és la seva competència, com en allò que algú ens pot discutir la competència però que no renunciarem a exercir-la, treballarà al màxim per fer-vos costat i que puguem superar junts les dificultats", ha afirmat Puigdemont després de fer un recorregut pels diferents espais del Mercat del Ram i lliurar els premis del 34è concurs de Canals Porcines.
 

Carles Puigdemont, fent-se una selfie al Mercat del Ram de Vic. Foto: Adrià Costa


"Amb la força de la gent, de les empreses i el bon saber fer hi ha futur", ha recalcat Puigdemont, que ha volgut deixar clar també que el Govern "farà els deures" per ajudar el sector a superar els reptes i per resoldre conflictes com les dejeccions ramaderes.

De fet, el president català ha rebut de mans del Grup de Defensa del Ter (GDT) una ampolla plena d’aigua contaminada de purins. És la principal problemàtica ambiental d’Osona que contamina bona part de les fonts de la comarca. A més, li han entregat un fuet d’una coneguda gran empresa del sector porcí. Puigdemont ha assegurat “ser conscient” de la problemàtica que també afecta altres comarques del país.
 

Programa d’activitats del Mercat del Ram 2016

Mapa  del Mercat del Ram 2016

Tota la informació del Mercat del Ram 2016

Més informació i programa del Lactium

Dossier del Mercat Ram 2016

Recull de fotos del Mercat del Ram de Vic, de 2007 ençà

 

Sergi Solà amb Carles Puigdemont i Anna Erra, aquest dissabte al Mercta del Ram. Foto: Adrià Costa

Arxivat a