Quimi Portet i Carla Serrat estrenen videoclips

Unes quantes propostes per al cap de setmana

Fotograma del videoclip de «In The Forest» de Carla
Fotograma del videoclip de «In The Forest» de Carla | Alex Sardà
Nació Digital
19 de març del 2016
Actualitzat el 20 de març a les 11:43h
Cadascú amb el seu propi estil, cinc artistes catalans han presentat els respectius videoclips en les últimes setmanes. Alguns suposen un tastet del disc que vindrà, com en el cas de Manel o Quimi Portet, en d’altres són una finestra més al seu particular imaginari un cop ja han presentat els discos, com passa en el cas de Carla, Joan Colomo i ZA!. 

Carla – In the Forest

El projecte d’electropop de la vigatana Carla Serrat ha vist la llum amb el seu primer disc Night Thoughts (Sones, 2016). Del synth pop més nocturn i minimalista se’n deriva aquest videoclip dirigit per Àlex Sardà on s’enregistren les tècniques de pole dance de diferents noies que practiquen aquest ball com a teràpia o com a professió.  Les imatges d’aquestes fines i fibrades coreografies acompanyen a la perfecció la cançó In The Forest.


Manel – Sabotatge

Un dels retorns més esperats de l’any es va desgranant mica en mica, el quart disc dels Manel (Jo competeixo) ja té single i des de fa menys de 24 hores ja té videoclip. Sabotatge és la cançó que serveix d’avançament i on ja es perceben els tics més electrònics i ballables que s’havien ensumat en cançons anteriors com Teresa Rampell.  El videoclip és un collage d’històries que acaben amb els diferents protagonistes “posats de genolls” per motius poc desitjables. L’equip que l’ha fet possible és tant o més extens que al d’altres videoclips de la banda com Aniversari.


Joan Colomo – Les Coses

Ja tenim aquí el cinquè disc del sastre de Sant Celoni. Joan Colomo va publicar la setmana passada Sistema (Bcore, 2016), catorze temes que segueixen amb la dinàmica del cantautor amb cançons delicades de folk-pop amb temàtiques socials i crítiques. Les Coses és una de les cançons més rodones del disc i l’única que, de moment, té videoclip. Colomo canta a totes les coses que s’han de cuidar en una habitació amb molta decoració, una peça d’orfebreria més de l’artesà de les cançons senzilles i profundes.


Quimi Portet – Ós Bipolar

Aquesta setmana també s’ha avançat una de les cançons del nou disc de l’alquimista Quimi Portet. Ós Bipolar serà el títol de l’àlbum i és també el tema que s’ha presentat en societat amb un videoclip marca de la casa i fet, directament, a la casa de Portet.  El seu propi Departament de Propaganda i Manipulació de la Plebs (format per ell i la seva parella Montse Bové) ha realitzat el filmet de la cançó, que parla del canvi climàtic amb l’agredolç to del músic.


ZA! – Badulake

Tot i que ja fa uns mesos que els espaterrants i desacomplexats Za! van treure el seu cinquè disc Loloismo (Gandula, 2015), el videoclip de Badulake va arribar fa relativament poc. La banda que defuig qualsevol etiqueta convencional i deixa mullar-se pel seu desbordant imaginari torna a fer de les seves ara amb el seu primer videoclip. A Badulake els dos membres del grup entren en un supermercat 24hores per fer el paper de diversos personatges. Altes dosis de vestuari, d’humor i de psicodèlia audiovisual.

Arxivat a