La neu provoca problemes de trànsit al Lluçanès, Muntanyola i Bisaura

S'han hagut de posar cadenes en una desena de carreteres | Dues rutes de transport escolar, afectades

Un vehicle de la Policia Local de Tona, a la carretera de Muntanyola
Un vehicle de la Policia Local de Tona, a la carretera de Muntanyola | Policia Local de Tona
Redacció Osona.com
17 de març del 2016
Actualitzat el 06 d'abril a les 9:34h

La neu ha tornat a fer acte de presència aquesta nit i matinada a la comarca d’Osona en cotes que no han estat força elevades, just per sobre dels 700-800 metres, tal com apuntaven les previsions. A estones ha nevat amb força i en algunes zones ha estat un episodi significatiu.

Així, ha nevat al Lluçanès, al Collsacabra, al Bisaura, al Montseny i a punts com Muntanyola, on ahir es va activar el pla d’emergència per nevades, segons informa Protecció Civil, i on s'han acumulat alguns centímetres. A la una de la matinada la cota ha caigut i s’han vist flocs de neu a llocs més baixos com Torelló.

La nevada ha generat aquest matí problemes de trànsit en algunes carreteres del Lluçanès, Moianès i Muntanyola, on cal l'ús de cadenes, segons informa el Servei Català de Trànsit. En concret, les carreteres afectades, a les 12 del migdia, són: Vic-Olost C-154, Vic-Moià 141-C, Sant Quirze de Besora-Berga BP-4654, Prats de Lluçanès-Sant Agustí de Lluçanès BP-4653, Sant Agustí de Lluçanès-Prats de Lluçanès BP 4341, Sant Agustí de Lluçanes-Manlleu BP-4341, Lluçà-Olost BP-4342, Vic-Santa Maria d’Oló BP-4316 i Santa Eulàlia de Riuprimer-Muntanyola BP-4317.

La situació també ha afectat dues rutes de transport escolar. Una, la de Muntanyola a Gurb, quan l’autocar ha quedat encallat abans d’arribar a Muntanyola i el servei no s’ha fet. Han resultat afectats 18 alumnes d’educació secundària. La segona incidència ha afectat 10 alumnes d'educació secundària: la ruta d’Alpens a Sant Quirze de Besora, on l’autocar no ha pogut arribar a Alpens i ha efectuat la sortida des del Collet de Sant Agustí. La resta de vehicles de transport escolar han realitzat la ruta amb total normalitat.

Dades d'interès- Observatori meteorològic de Vic
- Observatori de Meteoroda
- Meteo Tavèrnoles
- Gurb - Montesquiu - Muntanyola - Orís - Perafita - Viladrau (Estacions Automàtiques / XEMA )
 
 

Cantonigròs, aquest matí. Foto: Agrupació Meteorològica d'Osona

 

Nevada a Prats de Lluçanès, aquesta matinada. Foto: Sílvia

Arxivat a