El Festival de Música Religiosa de Vic abandona l'Atlàntida i s'estén per la ciutat

El certamen, que oferirà 10 concerts, aposta per la incorporació d’un director artístic, Quim Térmens

Redacció Osona.com
17 de març del 2016
Actualitzat a les 8:07h
La 12a edició del Festival de Música Religiosa de Vic se celebrarà a la ciutat del 18 al 28 de març i comptarà amb una desena de concertes. Per primer cop, el certamen ha incorporat un director artístic, el músic sabadellenc Quim Térmens.

A la presentació, Térmens ha explicat que en aquesta edició es planteja un canvi de format des d'on es pretén unir la música amb els conceptes de "proximitat, país, pedagogia i diversitat". Per primera vegada, el festival s'obre a altres territoris i celebrarà un concert al monestir de Sant Pere de Casserres i oferirà una coproducció amb el Festival de Pasqua de Cervera.

El nou director artístic ha explicat que si com a societat s'entén el consum cultural com a part de la riquesa i experiència humanes, cal "apropar-la" a les persones. És per això que des del festival es vol facilitar l'accessibilitat econòmica als concerts amb preus "populars" en les entrades, les accions de carrer com a suport en la difusió i la proximitat, el fet de facilitar la presència dels joves i l'aproximació de l'artista vers el públic en acabar els concerts.

Térmens també ha destacat que els concerts seran interpretats bàsicament per formacions del país, per donar-los suport i oferir-los espais on mostrar el seu treball. En aquest sentit, el director artístic ha destacat la presència concreta de la música escrita per part de compositors del país com a eina de difusió i suport del patrimoni propi. Un dels objectius del festival, segons Térmens, és que el certamen esdevingui un punt de referència en el marc de la música de Catalunya.

Una altra de les vessants del nou format del Festival de Música Religiosa és que no se centrarà exclusivament en la cultura cristiana, sinó que la programació dels concerts oferirà visions espirituals i religioses de diferents tipus.

En aquesta edició el festival deixa l'Atlàntida com a escenari de concerts i els espais a Vic se centraran en l'església de la Pietat, Sant Domènec, el col·legi l'Escorial, el campanar de la Catedral de Vic i els carrers del casc antic.

El concert inaugural anirà a càrrec de La Companyia Musical que interpretarà Temps de Passió a la Catalunya del Barroc. El concert tindrà lloc divendres dia 18 a dos quarts de nou del vespre a l'església La Pietat de Vic. El concert de cloenda anirà a càrrec d’Ensemble Médirien.
 

Més informació del XII Festival BBVA de Música Religiosa de Vic

Programació del XII Festival BBVA de Música Religiosa de Vic

Arxivat a