La Xarxa C-17 reclama tres carrils per als camions entre Granollers i Mollet

La comissió executiva de l'entitat, que s'ha reunit a Granollers, continua apostant pels Jocs Olímpics d'Hivern i pel desdoblament de Rodalies

NacióGranollers
16 de març del 2016
Actualitzat a les 17:05h

Trobada de la Xarxa C-17 a Granollers. Foto: Ajuntament de Granollers


La comissió executiva de la Xarxa C-17, l’entitat que aplega administracions locals, entitats i empreses per on passa l’autovia, ha insistit aquest dimecres que no es deixi de banda la construcció d’un nou traçat a la carretera entre Mollet i Granollers, amb tres carrils, per tal de facilitar el transport de mercaderies. Es considera que això serviria per donar més fluïdesa a un tram que en els últims tres anys ha vist com el número de vehicles que hi passen ha augmentat de 67.000 a 80.000 diaris.

A més, argumenten  que el gran número d’empreses i la posada en marxa del centre logístic de Mango, que es calcula que mourà 4.000 camions al dia, requereix fer un projecte com aquest. La Generalitat té previst redactar aquest mateix any un estudi per construir un carril més per sentit, entre Granollers i Parets, i destinar-hi entre 10 i 20 milions d'euros.

En la trobada que s’ha fet a Granollers s’han donat a conèixer les quatre vicepresidències que estaven pendents de concretar i que recauen, a falta de l’aprovació del Consell General de la Xarxa C-17, en Jordi Guimet, de PIMEC, en representació de l’àmbit d'organitzacions socioeconòmiques; Josep Pujades, de la Cambra de Comerç de Barcelona, en representació de l’àmbit d’entitats de desenvolupament econòmic; el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, en representació de l’àmbit universitats i centres de FP; i Oriol Guixà, de La Farga, en representació de l’àmbit d'empresa. El Consell General de la C-17 es reunirà a Ripoll el pròxim mes de juny.

La comissió executiva ha repassat l'estat de situació dels projectes clau presentats fa quatre mesos a Vic, els quals s’han anat treballant durant aquest període. Entre aquests, destaca el seguiment de l'estat de la redacció dels projectes de desdoblament de la línia 3 de Rodalies, el Pla Director del Circuit de Velocitat, l’aposta pels Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus 2026, el desplegament de la fibra òptica als polígons industrials, l’impuls de la FP Dual, amb un paper central de la Universitat de Vic i la millora del transport públic per carretera.

La Xarxa C-17

La Xarxa C17 és un projecte territorial estratègic que es proposa coordinar els objectius i interessos comuns dels actors públic i privats que conflueixen en aquest espai productiu, i fomentar la seva col·laboració, apostant per a la seva indústria com a valor imprescindible i treballant per desenvolupar els projectes clau indispensables per tal que el corredor de la C-17 esdevingui un eix de promoció econòmica conjunta que permeti potenciar l’ocupació en el seu àmbit.

L'entitat està formada per administracions locals, entitats i empreses que s'han adherit formalment a l'associació o ja han iniciat el tràmit per formar-ne part. Inclou adhesions de les comarques de la Garrotxa, la Cerdanya, el Ripollès, Osona i el Vallès Oriental.