La Generalitat destinarà 800.000 euros al Moianès

Junqueras també es compromet a dedicar una partida pressupostaria "al naixement de la comarca del Lluçanès" | El vicepresident afirma que els dos territoris són un model per a una futura república catalana

Isaac Meler
10 de març del 2016
Actualitzat a les 17:22h

Isaac Peraire, Dionís Guiteras i Oriol Junqueras en la reunió d'avui. Foto: Isaac Meler


El Moianès rebrà aproximadament uns 800.000 euros per engegar el funcionament del seu Consell Comarcal. És la xifra que ha anunciat l'alcalde de Moià i vicepresident de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, després de la reunió mantinguda amb el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, a la seu del departament. Aquest últim ha expressat el seu "compromís" d'establir una dotació pressupostaria per a la comarca.

En aquest sentit, Guiteras ha assegurat que el fet de tenir aquesta "certesa" i el suport "clar i meridià" de la conselleria i el Govern permet pressupostar l'exercici del 2016, contractar personal i engegar les polítiques per al territori. La quantitat anunciada es basa en la resolució de l'any 2015, que contempla la part fixa i variable del fons de cooperació supralocals distribuït pel departament de Governació, segons ha detallat l'alcalde de Moià.

Per la seva banda, Junqueras ha explicat que el govern anterior "no va fer l'aplicació corresponent al número de comarques existents" en els pressupostos aprovats el passat març, de manera que la nova comarca va quedar sense "els recursos que li pertoquen". "És un fet que s'ha de corregir immediatament i aquesta correcció també s'haurà d'aplicar al naixement de la comarca del Lluçanès", ha sentenciat. A més, ha subratllat que aquestes dues comarques no només són "útils per als ciutadans" sinó que també són "un model a seguir en la nova república catalana".

Qui també ha assistit a la reunió ha estat Isaac Peraire, alcalde de Prats del Lluçanès, que ha detallat que el procés de creació de la comarca lluçanenca encara la setmana que ve les reunions amb els diferents grups del Parlament de Catalunya. En aquest sentit, ha conclòs la compareixença davant dels periodistes destacant que tant el Lluçanès com el Moianès constitueixen "processos paral·lels històrics que han d'acabar sent paral·lels en el resultat".