La Pescabirres de Torelló aspira a convertir-se un referent del sector

La fira de cervesa artesana se celebra aquest dissabte

Redacció Osona.com
10 de març del 2016
Actualitzat el 12 de març a les 7:08h
La Pescabirres
La Pescabirres | A. Costa
Pescabirres, la Fira de la Cervesa Artesana de Torelló. Foto d'arxiu: Adrià Costa

La Pescabirres-Fira de Cervesa Artesana de Torelló complirà aquest dissabte, 12 de març, la seva tercera edició, en la qual els organitzadors esperen la consolidació de la mostra en el calendari anual del sector. El regidor de Comerç, Jordi Rosell, manifesta la intenció que la Pescabirres es converteixi “en una fira de referència en el món de la cervesa artesana”.

La Pescabirres està organitzada per Cerveses GatGraz i Cervesa Gàrgola, conjuntament amb l’Ajuntament de Torelló. Al llarg de tot el dissabte, la plaça Vella acollirà una àmplia oferta per als amants de la cervesa i per al públic en general, amb cata de cerveses, vuit cerveseres artesanes, més de 30 tiradors, un mercat d’artesania, paradetes i oferta gastronòmica. La fira es complementarà amb una extensa i variada programació d’activitats, animació infantil, música i espectacles, per a tots els gustos i per a tots els públics, i també amb un dinar popular a la mateixa plaça Vella.

Roger Morfulleda, de Gatgraz, i Josep Maria Molina, de Gàrgola, expliquen que, des de l’organització, “estem il·lusionats de tornar a fer la fira i de veure com va in crescendo”. La seva voluntat és que el Pescabirres sigui “una festa popular per donar a conèixer què fan els cervesers artesans”. Per això han dissenyat una festa per a tots els públics: “Volem que sigui més que una fira de cervesa artesana. De fet, Pescabirres és l’única fira que marida la cervesa amb la cultura, l’espectacle i la música. És un festival”.

Igual que l’any passat, la nit de divendres es farà el Progressive Dinner o sopar amb ruta amb maridatge progressiu, en el qual sis bars-restaurants oferiran un maridatge de cervesa i tapa. Els participants aniran d’establiment en establiment, per tastar una cervesa artesana maridada amb una tapa especialment dissenyada per cada restaurador. De manera que, al final del recorregut, s’hauran provat i descobert diferents estils cervesers i s’haurà sopat al mateix temps. Per aquesta activitat, amb places limitades, caldrà inscripció prèvia.
 

Programa d'actes del Pescabirres 2016

Galeria de fotos de la primera edició del Pescabirres (Adrià Costa)

 

Presentació de la fira. Foto: Ajuntament de Torelló

Arxivat a