La UVic-UCC tempteja la incorporació de l'exconsellera de Salut Marina Geli

El Patronat de la FUB valorarà la setmana que ve la possible contractació | La decisió es podria vincular a la gestió de la Facultat de Medicina

Redacció Osona.com
09 de març del 2016
Actualitzat a les 17:19h
Marina Geli, al Parlament
Marina Geli, al Parlament | José M. Gutiérrez

Marina Geli, al Parlament. Foto: José Manuel Gutíerrez


La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) està estudiant la possible incorporació de l’exconsellera de Salut Marina Geli. La decisió dependrà, però, de la valoració que en faci el Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB), l’òrgan que gestiona la universitat, que té inclosa la seva possible contractació en un punt de l’ordre del dia de la reunió de la setmana que ve.

Geli és una figura amb una gran experiència en la gestió de salut del país. La seva entrada a la UVic-UCC, si es materialitza, es vincularia segurament a l’obertura de la Facultat de Medicina.

Geli és llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en medicina interna. Després de treballar com a metge a l’Hospital Trueta de Girona (1981-1989), es va especialitzar en malalties infeccioses i en la disminució psíquica. En aquest nou context, va ser la responsable mèdica del centre Joan Riu–Consorcio Sant Gregori (1981-1990), de l’Associació Pro Persones amb Disminució (1990-1995) i de l’Associació Comunitària Antisida de Girona (1991-1995).

Militant del PSC des de 1996, va entrar en política com a regidora de l’Ajuntament de Sant Gregori, a Girona. Llavors, va fer el salt nacional i va ser diputada al Parlament de Catalunya des de 1995 fins al seu nomenament com a consellera de Salut, el 2003, quan va abandonar l’escó. L'any 2000 es va fer càrrec de la primera secretaria de la federació del PSC a les comarques de Girona. A les eleccions de l'any 2010 va ser escollida de nou diputada i va formar part del Grup Parlamentari Socialista del Parlament de Catalunya.

Des del seu naixement l'any 2014, va formar part del corrent crític Moviment Catalunya, de l’ala més catalanista del PSC. El 27 de novembre de 2014 va abandonar la militància del PSC però va mantenir el seu escó al Parlament de Catalunya. El 30 de novembre va fundar amb altres exmilitants socialistes el partit Moviment d'Esquerres (MES). En les darreres eleccions al Parlament va formar part de la llista de Junts pel Sí.
Arxivat a