VÍDEO Un dimoniet entremaliat irromp al mig de la plaça Major de Vic

El fenomen meteorològic ha durat poc més de 20 segons | Aquest remolí de sorra es forma en indrets amb contrast de temperatura entre la terra i l'aire

Redacció Osona.com
08 de març del 2016
Actualitzat el 14 de març a les 7:49h
El remolí de sorra ha sorprès els vianants
El remolí de sorra ha sorprès els vianants

Un dimoniet (o remolí de sorra) entremaliat ha irromput aquest migdia al mig de la plaça Major de Vic, als volts de les tres de la tarda, i ha sorprès els ciutadans asseguts a les terrasses prenent un cafè. El fenomen meteorològic ha durat poc més de 20 segons, ha començat pel costat del carrer Verdaguer, s’ha endinsat al centre de la plaça i anat perdent intensitat fins arribar al davant de la cantonada de l’Ajuntament, on ha desaparegut.

El dimoniet ha estat totalment inofensiu i no ha causat cap dany. Tan sols ha fet volar alguns tovallons de les taules de les terrasses exteriors dels bars.

Un dimoniet és un remolí de vent de dimensions petites i que aixeca i cargola una gran quantitat de polsim. S'acostuma a veure en indrets secs durant les hores de màxima calor, pel contrast de temperatura entre la terra i l'aire. Quan ha aparegut a Vic, hi havia un sol esplèndid.

Poden aparèixer en qualsevol indret, si bé són ben visibles en terrenys sense edificar, en àrees de conreus de secà o en superfícies de terra, com el cas de la plaça Major.

És una columna de vent cargolada d'un diàmetre petit, entre uns centímetres i uns pocs metres, que s'aixeca unes desenes de metres. La majoria de remolins no són perillosos, i d'aquí ve el seu caràcter de dimoniet, però en algunes ocasions pot esdevenir violent i aixecar objectes pesants.
 

El remolí de sorra, captat per la webcam de la plaça de Vic.

Arxivat a