FOTOS de l'exposició de pintura més gran que mai s'ha vist a Vic

La mostra “116 anys de pintura catalana” presenta obres d'artistes com Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Salvador Dalí, Joan Miró, Joaquim Sunyer, Antoni Tàpies i Miquel Barceló, entre d'altres

Una taula dibuixada de Miquel Barceló
Una taula dibuixada de Miquel Barceló | VICCC2016
Redacció Osona.com
09 de març del 2016
Actualitzat el 11 de març a les 7:13h

L'Exposició «116 anys de Pintura Catalana». Foto: VICCC 2016


El Museu Episcopal de Vic (MEV) acull durant quatre mesos l’exposició 116 anys de pintura catalana que reuneix els millors pintors catalans des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. L’acte inaugural es va fer aquest divendres, 4 de març. La mostra s’emmarca en les activitats de Vic Capital de Cultura Catalana 2016 (VICCC 2016), que dedica el mes de març a la pintura.

Els visitants de la mostra poden gaudir dels noms propis que han configurat la història recent de l’art pictòric del nostre país: Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Sunyer, Joaquim Mir, Francesc Gimeno, Salvador Dalí, Joan Miró, Joan Brossa, Joan Ponç, Antoni Tàpies, Ràfols Casamada, Joan Hernández Pijuan,  Miquel Barceló, Josep Guinovart, Perejaume, Alfons Borrell i Josep Vernis. Aquesta exposició és, sense cap mena de dubte, una oportunitat única per visitar en un mateix espai una selecció de peces artístiques de primer nivell, que habitualment només es poden veure exposades en diferents museus, fundacions o col·leccions particulars.  

116 anys de pintura catalana és  un recorregut pels diferents corrents i moviments artístics que han anat sorgint a Catalunya, però en completa harmonia amb els que han aparegut fora del nostre país. Per tant, aquesta és una exposició que no només explica l’evolució pictòrica catalana, sinó també la història recent de la pintura d’una manera gairebé universal.
 

Dues figures femenines de Joaquim Sunyer. Foto: VICCC 2016


La inaguració de divendres va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana; el director del Museu Episcopal de Vic, Josep M. Riba; la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a la Catalunya Central, M. Àngels Blasco; i la comissària de la mostra, Anna Palomo.

Erra va destacar l’excepcionalitat de la mostra i va posar de relleu que una exposició d’aquest nivell, i dins el marc de la capitalitat de Cultura Catalana, pot atraure molts visitants de fora de la ciutat. Per la seva banda, Masana va destacar la satisfacció de col·laborar amb aquesta mostra, i Riba va posar de relleu la riquesa patrimonial i cultural de la capital d’Osona. Blasco va reclamar que es desperti el desig de cada persona a voler conèixer i descobrir encara més obra dels artistes que hi exposen. I, finalment, la comissària de la mostra i professora de la UVic-UCC, Anna Palomo, va agrair la implicació de totes les persones que han fet possible que Vic aculli una exposició d’aquesta categoria.

La sala d’exposicions temporal del MEV acollirà aquesta exposició fins al 25 de juny. Els horaris de visita són, en el cas del mes de març, de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 18 h, els dissabte de 10 a 19 h, i els diumenges i festius de 10 a 14 h. En el cas dels mesos d’abril, maig i juny, de dimarts a dissabte de 10 a 19 h, i els diumenges i festius, de 10 a 14 h.
 

Consulteu aquí tota la programació de VICCC 2016 del mes de març

 

L'Exposició «116 anys de Pintura Catalana». Foto: VICCC 2016

Arxivat a