La UCFR organitza una acampada solidària a favor dels refugiats a la plaça de Vic

La vetllada comptarà amb les actuacions musicals de l’exdiputat de la CUP David Fernàndez i el grup Nyandú

Redacció Osona.com
09 de març del 2016
Actualitzat el 11 de març a les 18:39h

Presentació d' «Osona amb els refugiats» , aquest dimarts a la plaça del Pes Foto: Adrià Costa


Unitat Contra el Feixisme i el Racisme d’Osona (UCFR) ha organitzat aquest dissabte, 12 de març, a la plaça Major de Vic, una acampada solidària vers els refugiats. La iniciativa, que porta per nom "Osona amb els refugiats” inclou música, poesia, vídeo, debats... La jornada també servirà per escalfar motors de cara a la gran manifestació internacional a favor dels refugiats, prevista pel 19 de març a diverses ciutats del món, en el marc del Dia Internacional contra el racisme.

La presentació va tenir lloc el passat dimarts a la plaça del Pes. A l’acte, hi van participar-hi, entre d’altres, el president de la secció local de CDC a Vic, Lluís Corominas, i la regidora de Capgirem Vic, Katia Junks.

El dissabte al matí, durant el mercat, hi haurà dues carpes informatives, amb una exposició de fotografies de refugiats de diferents èpoques, i a partir de les quatre de la tarda i fins a les deu del vespre començarà l’acampada i les activitats a la plaça. Es comptarà amb la col·laboració de la Creu Roja.

De moment hi ha més de 50 poetes i rapsodes confirmats i quatre actuacions musicals: la de l’exdiputat de la CUP David Fernández, David Caño i Borja Penalaba (que també seran al Casino amb la cloenda del seu espectacle Ovidi3), i la regidora de Capgirem Vic Sara Blázquez, i un grup de cantadores del Lluçanès, entre els 4 i les 6 de la tarda; i el grup de la Torre d’Oristà Nyandú, i tres dels membres d’Inumazigh, entre les 6 i les 8.

La vetllada es completarà amb un berenar solidari, un taller de dibuix i escriptura, amb Lluís Carbonell i Isa Basset i la projecció del vídeo To-kima, que comentarà el seu codirector David Fontseca.
Arxivat a