L'Olla de Núria exhaureix les 700 inscripcions en 50 minuts

Es va apuntar un atleta cada 4 segons | La prova està organitzada per la Unió Excursionista de Vic

08 de març del 2016
Actualitzat a les 14:28h
Sortida de l'edició de l'any passat de l'Olla de Núria
Sortida de l'edició de l'any passat de l'Olla de Núria | Arnau Urgell

Sortida de l'edició de l'any passat de l'Olla de Núria Foto: Arnau Urgell

Ahir a les 20:00h s’obria el període per inscriure’s a la desena edició de l’Olla de Núria, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, que se celebrarà els dies 9 i 10 de juliol. Les inscripcions es podien aconseguir des del web de la cursa i van volar totes en només 50 minuts. Això comporta que cada 4 segons es va inscriure una persona, un fet que demostra l’expectació i les ganes que desperta aquesta prova.

Aquest període d’inscripcions és valorat molt positivament des de l’organització, malgrat lamenta algunes incidències alienes a ella que van sorgir al començar el temps per poder apuntar-se. A partir del mateix moment de tancar les places, ja es va obrir el període de llista d’espera per als corredors que s’han quedat fora.

En aquesta edició, el recorregut de la prova serà a la inversa i, per tant, s’iniciarà pujant al Pic de l’Àliga i acabarà amb la llarga baixada des del Puigmal. La distància a recórrer serà de 21,5 quilòmetres, en un circuit del qual el 72% es troba per sobre dels 2.700 metres.

Enguany, també s’incorpora a la jornada una altra prova, l’Olla Vertical, la qual obrirà el seu període d’inscripcions el dia 4 d’abril. Aquest nou esdeveniment, que sorgeix per commemorar els 10 anys de l’Olla, comptarà amb un recorregut per a júniors i un altre per a sèniors. El més dur constarà de 6 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.600 metres, en els quals s’arribarà al cim del Torreneules. Es tractarà, doncs, d’un nou repte molt dur per a valents de totes les edats.