La UVic-UCC obrirà UGranollers amb cursos d'ADE, Màrqueting i Publicitat

El curs 2017/2018 l’oferta del campus universitari s'ampliarà amb graus d'Emprenedoria i Economia Digital i el que serà el primer grau de Catalunya de la indústria de l'automoció

Jaume Ventura
08 de març del 2016
Actualitzat a les 11:10h
Anna Erra, Josep Mayoral i Jordi Montaña, a la presentació de l'acord
Anna Erra, Josep Mayoral i Jordi Montaña, a la presentació de l'acord | Jaume Ventura

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra; l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral; i el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, durant la presentació de l'acord. Foto: Jaume Ventura


Granollers serà el curs que ve ciutat universitària. A partir de la tardor la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya instal·larà a la capital del Vallès Oriental un campus que inicialment oferirà dos graus: un d’Administració d’Empreses i un altre de Màrqueting, els dos en horari de tarda i en format presencial. A partir del curs 2017/2018 l’oferta s’ampliarà amb graus d’Emprenedoria i Economia Digital i el que serà el primer grau de Catalunya de la indústria de l’automoció, tenint en compte la proximitat amb el Circuit de Catalunya. En aquests moments, s’està redactant el pla d’estudis d’aquesta especialitat, que estarà molt orientada a les necessitats d’una indústria específica com és la del motor. També es posaran en marxa dos cicles formatius de grau superior: un de Màrqueting i Publicitat el pròxim curs, i un altre de Producció Audiovisual i Espectacles a partir de la tardor del 2017.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; la presidenta de la Fundació Universitària Balmes i alcaldessa de Vic, Anna Erra; i el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, han presentat aquest dilluns a la tarda a les instal·lacions de Roca Umbert de Granollers, l’acord entre la universitat vigatana i l’Ajuntament de Granollers per obrir un campus universitari a la capital del Vallès Oriental a partir del curs que ve. Es tracta d’UGranollers, una oferta que se suma a les que ja s’ofereixen a Vic, Manresa i Barcelona.

L'acord significa un pas més en l’expansió territorial i el creixement estratègic de la UVic-UCC, que fa dos anys es va federar amb la Fundació Universitària del Bages per crear el campus UManresa. Montaña ha explicat que UGranollers permetrà continuar treballant per crear sinergies amb els entorns més pròxims: “Ens posem al servei de l’empresa, la indústria, el món cultural i social de la ciutat i de la comarca per assolir el cercle virtuós de la universitat: docència, recerca i transferència del coneixement”.

Estudis en anglès

Alguns estudis d'UGranollers es faran amb anglès per tal de captar alumnat estranger. Una possibilitat que els impulsors consideren viable per la situació de Granollers. El volum de població i el dinamisme empresarial del territori són alguns dels elements que la Universitat de Vic ha tingut en compte de la capital del Vallès Oriental.

Mayoral ha defensat que l’acord és una bona oportunitat per al territori. També ha criticat que Granollers i Vic fa temps que han decidit “no esperar a que els hi resolguin els problemes” quan “les administracions amb responsabilitats” no els hi ha donat respostes.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha afegit que amb la força de Granollers, Manresa i Vic es crea “un fort eix de coneixement, però també de dos grans eixos com són la C-17 i la C-25”.

El campus estarà inicialment a les instal·lacions del CTUG, a Roca Umbert, però no es descarta que en un futur es facin classes al centre de serveis a les empreses Can Muntanyola.

 

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra; l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral; i el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, durant la presentació de l'acord. Foto: Foto: Jaume Ventura

Una estreta relació

La creació de la UGranollers serà la consolidació de l’estreta relació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya té amb Granollers. L’any 2000 la capital del Vallès Oriental va acollir per primera vegada dos cursos de la universitat d’estiu, i des de llavors la col·laboració ha augmentat.

El març del 2014 l’Ajuntament va entrar a formar part del patronat de la Fundació Universitària Balmes, l'òrgan gestor de la universitat. A més, es promou la formació superior a través de Granollers Mercat i la Fundació Universitària Martí l’Humà.

També hi ha 72 convenis de pràctiques amb institucions  i empreses de la comarca. A més, el Vallès Oriental té uns 600 estudiants i Granollers un centenar matriculats a la UVic-UCC. S’espera que a Granollers el primer curs es matriculin una vintena d’alumnes per especialitat.
Arxivat a