Neix a Osona un premi d'àmbit nacional d'emprenedoria a l'entorn rural

El guardó està impulsat per l’escola EFA Quintanes, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, el Grup BBVA i Casa Tarradellas

Redacció Osona.com
04 de març del 2016
Actualitzat a les 17:26h
L’escola EFA Quintanes, juntament amb la Fundació Antiga Caixa Manlleu, el Grup BBVA a Catalunya (format per BBVA i CatalunyaCaixa) i Casa Tarradellas, posen en marxa el Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’entorn rural.

Es tracta d’una guardó que té per objectiu difondre els principis d’emprenedoria i innovació i premiar iniciatives del sectors agro-ramader, forestal i de la jardineria. El premi s’adreça a persones amb esperit emprenedor, autònoms o empreses de fins a un màxim de 25 treballadors, que tinguin en marxa activitats d’aquests sectors a Catalunya.

La dotació econòmica del premi serà de 15.000 euros. També es concedirà un accèssit dotat amb 5.000 euros. Les candidatures al premi es poden presentar fins al 30 d’abril de 2016. Per a fer-ho, només cal omplir el formulari disponible al web de l’escola Quintanes.

L’avaluació dels projectes presentats anirà a càrrec d’un jurat integrat per 10 membres, tots ells relacionats amb els sectors agro-ramader, forestal i de la jardineria. El jurat avaluarà els projectes valorant la capacitat d’emprenedoria, la viabilitat econòmica i expectatives de negoci, el grau d’innovació, l’aportació de sostenibilitat i creativitat, la generació de sinergies amb empreses de l’entorn i amb el territori, així com la responsabilitat social. El jurat emetrà el seu veredicte final al mes de novembre.

En els darrers anys el món rural ha evolucionat de forma destacada. Clar exemple són les petites activitats agràries que han acabat esdevenint empreses capdavanteres i innovadores del sector. De la mateixa manera, han sorgit gran quantitat d’autònoms que han gestionat el seu negoci aplicant novetats tecnològiques que els han servit per ampliar mercats. S’han creat negocis pròspers i viables que han promocionat l’origen, millorant la qualitat de vida de la gent i l’arrelament de la població al territori. Per tot això el conjunt de petites iniciatives han estat capaces d’esdevenir un actiu motor de l’economia.

El premi Emprenedoria BBVA/Quintanes vol posar en valor aquests negocis i activitats agràries i reconèixer la feines dels emprenedors que gestionen un entorn pròsper, mitjançant iniciatives ètiques i que contribueixen al creixement econòmic del país.