VICCC 2016

La Capital de la Cultura Catalana porta a Vic els millors pintors catalans

L'exposició “116 anys de pintura catalana” presenta obres d'artistes com Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Salvador Dalí, Joan Miró, Antoni Tàpies i Miquel Barceló, entre d'altres

per Redacció Osona.com, 4 de març de 2016 a les 12:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

«La Parissiene», de Ramon Casas (1900)


El Museu Episcopal de Vic (MEV) acollirà durant quatre mesos l’exposició 116 anys de pintura catalana que reuneix els millors pintors catalans des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. L’acte inaugural es farà aquest divendres, 4 de març, a les 7 de la tarda, i comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana; el director del Museu Episcopal de Vic, Josep M. Riba; un representant de la Generalitat de Catalunya i la comissària de la mostra, Anna Palomo. La mostra s’emmarca en les activitats de Vic Capital de Cultura Catalana 2016 (VICCC 2016), que dedica el mes de març a la pintura.


D’aquesta manera, els visitants podran gaudir dels noms propis que han configurat la història recent de l’art pictòric del nostre país: Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Sunyer, Joaquim Mir, Francesc Gimeno, Salvador Dalí, Joan Miró, Joan Brossa, Joan Ponç, Antoni Tàpies, Ràfols Casamada, Joan Hernández Pijuan,  Miquel Barceló, Josep Guinovart, Perejaume, Alfons Borrell i Josep Vernis. Aquesta exposició és, sense cap mena de dubte, una oportunitat única per visitar en un mateix espai una selecció de peces artístiques de primer nivell, que habitualment només es poden veure exposades en diferents museus, fundacions o col·leccions particulars.    

116 anys de pintura catalana és  un recorregut pels diferents corrents i moviments artístics que han anat sorgint a Catalunya, però en completa harmonia amb els que han aparegut fora del nostre país. Per tant, aquesta és una exposició que no només explica l’evolució pictòrica catalana, sinó també la història recent de la pintura d’una manera gairebé universal.


L’exposició és possible gràcies a l’Obra Social “la Caixa”, que esdevé el col·laborador principal de VICCC 2016, a la vegada que ha cedit diverses peces de la seva col·lecció.

La sala d’exposicions temporal del MEV acollirà aquesta exposició des del 4 de març fins al 25 de juny. Els horaris de visita són, en el cas del mes de març, de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 18 h, els dissabte de 10 a 19 h, i els diumenges i festius de 10 a 14 h. En el cas dels mesos d’abril, maig i juny, de dimarts a dissabte de 10 a 19 h, i els diumenges i festius, de 10 a 14 h.

 

Consulteu aquí tota la programació de VICCC 2016 del mes de març

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació