Josep Rull es compromet a racionalitzar els horaris de la línia de tren de Vic

La plataforma Perquè no ens fotin el tren es troba amb el nou conseller de Territori i Sostenibilitat

Redacció Osona.com
02 de març del 2016
Actualitzat el 05 de març a les 11:19h

Membres de Perquè no ens fotin el tren, amb el conseller Josep Rull. Foto: Perquè no ens fotin el tren


El col·lectiu Perquè no ens fotin el tren es va reunir dilluns a Barcelona amb el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Els representants de l’entitat d’usuaris van fer èmfasi en tres aspectes que haurien de servir per millorar el servei ferroviari a la línia 3 de Rodalies: la racionalització dels horaris (que es compleixin, que no hi hagi canvis, avançament de la sortida del primer tren de Ripoll, parada de semidirectes a Centelles...), l’accessibilitat de trens i estacions i la solució de qüestions de funcionament ordinari que permetin generar una certa fiabilitat i confiança (puntualitat, increment del nombre de vagons en funció del nombre d’usuaris -divendres a la tarda per tornar de Barcelona; diumenge a la tarda per baixar cap a Barcelona...).

En relació a la racionalització dels horaris, el conseller es va comprometre a fer una proposta durant aquest any 2016. Pel que fa a les millores, Rull va explicar que la R3 és una línia on tenen clar que cal intervenir de forma prioritària, conjuntament amb la R4, la R11, la R15 i la R16, i que, per tant, tindrà un pla de millora específic.

“Som conscients que totes aquestes propostes de millora es troben en una fase molt inicial (redacció de projectes i propostes) però des del grup continuarem vetllant i pressionant perquè les institucions i organismes implicats les executin”, explica Perquè no ens fotin el tren una nota.

Torelló i Centelles

A Centelles, el passat 11 de febrer es va reunir per primera vegada la comissió de treball sorgida a partir del debat al ple de gener (des d’abril de 2015 hi ha una moció aprovada per tots els grups demanant millores a l’estació) i integrada per membres de l’equip de govern, d’Ara Junts per Centelles, CDC i de Perquè no ens fotin el tren. En aquesta reunió, l’alcalde, Miquel Arisa, va explicar les obres que s’han de fer perquè l’estació sigui totalment accessible i el compromís de Renfe de presentar ben aviat un projecte de remodelació de l’equipament.

A Torelló, el passat divendres 26 de febrer, l’equip de govern es va comprometre a presentar d’aquí a un parell de mesos el projecte d’adequació de l’espai de darrere l’estació com a aparcament. L’espai, situat a l’avinguda dels Pirineus, facilitaria l’aparcament als usuaris del tren (especialment els que venen des de Sant Vicenç, Sant Pere i des dels diferents pobles de La Garrotxa) i permetria evitar el col·lapse i els problemes de trànsit que es generen en el moment d’arribada d’alguns trens a la plaça del davant de l’estació.
 

Un comboi entrant a l'estació de Manlleu. Foto: Adrià Costa