Reniu dirigirà l'Oficina per a la Millora de les Institucions d'Autogovern

El politòleg vigatà, nomenat director d'un dels instruments clau per impulsar la desconnexió de Catalunya | L’Oficina està adscrita al departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, encapçalat per Oriol Junqueras

Redacció Osona.com
01 de març del 2016
Actualitzat el 02 de març a les 8:09h
Josep M. Reniu, al plató del 3/24
Josep M. Reniu, al plató del 3/24 | TVC
 
El Govern de la Generalitat ha nomenat avui el politòleg vigatà Josep Maria Reniu i Vilamala com a director de la renovada Oficina per a la Millora de les Institucions d'Autogovern, adscrita al departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, liderat per Oriol Jonqueras.

El Govern ha aprovat avui també l’estructura que haurà de permetre desenvolupar al màxim l’autogovern de Catalunya, d’acord amb les competències que li atorga l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. El pes d’aquesta estructura recau en el departament de la Presidència i el departament de la Vicepresidència, Economia i Hisenda, però comptarà amb el suport i la feina transversal de tots els departaments del Govern.
 
En aquesta línia, el Govern ha aprovat la reestructuració dels departaments de la Presidència i de la Vicepresidència, Economia i Hisenda per encabir els nous òrgans que hauran de treballar coordinadament per tal de desenvolupar al màxim l’autogovern de Catalunya, d’acord amb el marc legal vigent.
 
Pel que fa al departament de la Presidència, es crea la Secretaria per al Desenvolupament de l’Autogovern, i l’Institut d’Estudis Autonòmics passa a denominar-se Institut d’Estudis per a l’Autogovern. Pel que fa al departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda, es crea l’Oficina per a la Millora de les Institucions d’Autogovern, que estarà encapçalada per Reniu.

El perfil de Reniu

Reniu, nascut a Vic l’any 1969, és llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid (1993), postgraduat d’Especialització en Dret Constitucional i Ciència Política pel Centro de Estudios Constitucionales de Madrid (1994) i doctor en Ciència Política i de l’Administració per la Universitat de Barcelona (2001).
 
Membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), ha estat membre de la Comissió d’Experts per al disseny de les bases de la llei electoral de Catalunya (2007). Ha estat professor a la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de Vic i la Universitat de Barcelona, on des de l’any 2007 és professor titular d’universitat de Ciència Política i de l’Administració. Des del curs 2009-2010 assumeix les tasques de Cap d’Estudis de Ciència Política i de l’Administració.
 
Des de l’any 2010 lidera l’equip de recerca de l’Observatori dels Governs de Coalició (OGC), format per una vintena d’investigadors catalans, espanyols i llatinoamericans, així com des del 2003 forma part de l’Observatori del Vot Electrònic (OVE), amb els quals ha realitzat tasques d’assessoria, anàlisi i observació electoral a nivell nacional i internacional.
Arxivat a