Govern i oposició topen a Torelló per una moció sobre el Carnaval

ERC-JpT, CUP i PSC proposen crear una comissió per esclarir els aldarulls del ball, a la qual cosa CiU i Fem Torelló s’hi oposen | Les discrepàncies es visualitzen de nou en declarar el rei Felip VI “persona non grata”

Redacció Osona.com
01 de març del 2016
Actualitzat el 02 de març a les 11:06h

El ple de Torelló, aquest dilluns al vespre. Foto: Ajuntament de Torelló


Els aldarulls al Carnaval de Torelló encara cuegen. Les discrepàncies entre l’equip de govern i l’oposició a l’Ajuntament es van visualitzar en el ple municipal de d’aquest dilluns, arran d’una moció que van presentar conjuntament ERC-JpT, CUP i PSC. La sessió va començar amb un minut de silenci en memòria de Muriel Casals.

La moció manifestava la voluntat de l’Ajuntament que “el Carnaval de Torelló i tots els actes al seu entorn continuïn i es mantingui el caire popular de la festa”; i alhora treballar per “definir quin ha de ser el millor model organitzatiu del Carnaval”. La discrepància radicava en que el text proposava “crear una comissió de treball per esclarir els fets a la zona de ball” del Carnaval d’aquest any, extrem al qual es van oposar els dos grups de l’equip de govern municipal (CiU i Fem Torelló).

L’alcalde, Santi Vivet, es va mostrar “sorprès” per la presentació de la moció i va expressar la voluntat del seu equip de “treballar tots junts, però no a cop de moció”. I va reblar: “El que hem de fer és començar a treballar perquè el Carnaval de l’any vinent sigui un èxit”. En la mateixa línia es va expressar el regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Fontserè: “Parlem abans de presentar mocions”. I va afirmar que per aclarir els fets “no cal cap moció”.

Des de l’oposició es va lamentar que CiU i Fem Torelló no s’adherissin a la moció, tot i que s’havia canviat el text perquè l’equip de govern “s’hi sentís còmode”, insistint, alhora, en la seva voluntat “ de sumar esforços”. “L'equip de govern sembla que us estigueu autoinculpant, quan cap grup polític us ha acusat dels fets succeïts al ball del darrer Carnaval", va argumentar el regidor d'ERC Xevi Lozano. Al final, els grups de l’oposició no van acceptar l’esmena i els vots de l’equip de govern van tombar la moció.

Sense deixar el tema del Carnaval, en el torn d’informacions la regidora de Cultura, Núria Güell, va voler fer un agraïment públic al PIOC per la feina feta durant molts anys per l’organització de la festa. I, d’altra banda, l’alcalde va explicar l’acord a què s’ha arribat amb la Sareb per al lloguer de la nau de Can Cata, destacant que aquest any l’Ajuntament no haurà de pagar l’IBI.
 

Tota la informació sobre els aldarulls del Carnaval de Torelló

Tota la informació i fotos del Carnaval de Torelló


El rei, l’Escola de Música i taxa d’aigua

Pel que fa a la resta del ple, destaca la moció, presentada per ERC-JpT, per declarar el rei Felip VI com a "persona non grata", de la qual ja se n’ha fet ressò Osona.com. La proposta va tornar a mostrar les mateixes discrepàncies al ple entre govern i part de l’oposició: es va aprovar amb els vots d’ERC-JpT i la CUP, mentre que CiU, Fem Torelló i el PSC es van abstenir.

El ple també va aprovar la licitació de la gestió del servei municipal d’Escola de Música ja que aquest curs finalitza el termini de vigència del contracte. El regidor Lluís Sabatés (ERC-JpT) va mostrar-se “molt decebut” i molt crític amb una licitació que “no resoldrà els problemes de l’Escola de Música” ja que, al seu parer, “només es toca la qüestió econòmica i no varien temes d’organització o de proposta pedagògica”. El regidor d’Ensenyament, Marc Fontserè, va explicar que l’objectiu és incrementar el nombre d’alumnes –poc més d’una cinquantena aquest curs- i “arribar a 120 alumnes i, si pot ser l’any vinent, millor que d’aquí a tres anys. Volem que l’Escola de Música es desenvolupi i agafi volada”. També va assegurar que s’ha començat a treballar en la recerca per un edifici propi per a l’Escola de Música. La licitació serà per a un període de tres anys i les pròrrogues anuals per a tres anys més, amb un pressupost total de 577.295,28 euros.

Un dels punts d’interès del ple va ser la modificació de la taxa de prestació del servei d’aigua potable. La modificació d’aquesta taxa venia donada per la posada en marxa de la nova planta potabilitzadora, que obliga a una revisió de les tarifes. El regidor David Forcada va defensar la proposta pels avantatges que comportarà l’entrada en funcionament de la planta i el fet que l’increment que es proposava serà de 3 euros en el rebut trimestral per al 90% de la població.

Finalment, responent a una pregunta del grup d’ERC-JpT, l’alcalde va referir-se a la sentència pel tema de la contaminació dels pous a l'any 2000, feta pública dilluns mateix, i va explicar que no es podia fer una valoració sense llegir-la i analitzar-la amb deteniment. Tot i així, va qualificar la sentència de “positiva” i que, després de 15 anys, “no creia que es pogués arribar fins aquí”, encara que “no es parla de la restitució de l’aqüífer”.

En altres punts de l’ordre del dia es van aprovar les bases reguladores per al servei de neteja de xoc a la llar i la modificació del pla econòmic i financer de la sol·licitud de pròrroga de quatre anys del projecte del Pla de Barris; així com la recuperació parcial de la paga extraordinària de desembre de 2012 dels empleats municipals. 
Arxivat a