El ple de Torelló declara el rei Felip VI «persona non grata»

La moció s'ha aprovat amb els vots d'ERC i la CUP, mentre que l'equip de govern -CiU i Fem Torelló- i el PSC s'han abstingut

Nació Digital
01 de març del 2016
Actualitzat a les 14:15h
El ple de l'Ajuntament de Torelló ha aprovat aquest dilluns al vespre declarar Felip VI persona non grata. La moció, que l'ha presentat el grup municipal d'ERC-Junts per Torelló, ha rebut el suport dels tres regidors d'aquest partit i els tres de la CUP. La resta de grups –CiU i Fem Torelló (equip de govern) i PSC- s'han abstingut.

El text també demana que l'Ajuntament de Torelló eviti participar en qualsevol acció que suposi un reconeixement de la figura de Felip VI o la monarquia. Entre els arguments que esgrimeix ERC per presentar la moció, s'hi troba la "falta de respecte institucional" de Felip VI cap a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Els republicans argumenten la moció pel fet que el monarca representa la màxima figura institucional d'un Estat que "impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya". També consideren que la monarquia representa uns valors completament allunyats" de la igualtat de ciutadans. Per últim, critiquen el posicionament "no neutral" que ha adoptat Felip VI envers el procés polític que viu Catalunya en comparació amb la “neutralitat institucional que sí que han adoptat altres monarquies com la britànica en el conflicte entre Escòcia i el Regne Unit”.
Arxivat a