28
de febrer
del
2016
Actualitzat
el
01
de març
a les
10:51h
Un assecador de llonganisses. Foto: Adrià Costa
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha acceptat una sol·licitud de modificació de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Llonganissa de Vic, segons va publicar aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
Concretament, els canvis demanats consisteixen en ampliar el rang de mides del producte de manera que es puguin incloure en la IGP llonganisses més petites (de pes entre 200 i 300 grams). A més, s'inclou la possibilitat de comercialitzar llonganissa de Vic llescada envasada. Segons han informat des d'Agricultura, els canvis "responen fonamentalment a l'evolució del mercat i les noves demandes dels consumidors", una evolució que ja va es apuntar quan es van fer públiques les dades de l'augment de la producció de la IGP.
Queda encara un últim pas perquè les modificacions es facin efectives, ja que, és la Unió Europea qui ha de donar el vistiplau definitiu.
La llonganissa de Vic s'elabora amb carns magres de porc seleccionades, sal i pebre negre, en empreses que estan inscrites en els registres del Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic. Actualment, la composen les següents firmes: Embotits Artesans Can Duran, Embotits Salgot, Sucesores de J. Pont, Agroalimentària de Savassona (marca Fussimanya), Casa Riera Ordeix, Embotits Casolans Ca La Glòria (marca Casa Oms), Aliments i Embotits (marca Bon Vic) i Embotits Solà.
Una peça de llonganissa de Vic. Foto: IGP Llonganissa de Vic