Una mostra recull els cartells dels 30 festivals flamencs de Manlleu

L’exposició s’inaugura aquest diumenge

Redacció Osona.com
26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:39h

Cartell de l'exposició.

L’Associació Cultural Andalusa Penya Flamenca de Manlleu i el Museu del Ter presenten una mostra dels diferents cartells fets en motiu del Festival Flamenc de Manlleu que l’entitat ha organitzat ininterrompudament durant 30 anys.

L’exposició s’inaugurarà el diumenge, 28 de febrer, a les 12 del migdia a la sala d’exposicions de Can Puget (Baixada de la Fidela, 1-3) i es podrà veure fins al 20 de març, de dijous a diumenge de 18 a 20 hores. L’acte comptarà amb la presència de Francisco Hidalgo, presentador emblemàtic dels festivals, i Judith Cozar de Manlleu, sòcia de la Penya i dissenyadora de bona part dels cartells.

La Penya  Flamenca de Manlleu va sorgir com a secció de l’Associació de Veïns del Barri de l’Erm l’any 1986. Per Sant Jordi de l’any 1986, la Penya es presentava públicament d’aquesta manera: "Es nuestra intención contribuir a la recuperación de una cultura -y en particular, del flamenco- la de la inmigración, sumergida y reconocible en la existencia y el trabajo del pueblo... Pretendemos, además, injertarnos con nuestras propias señales en el entramado cultural de Manlleu y de la comarca, para hacernos acreedores del futuro cultural como patrimonio común".

Des del començament, la penya va iniciar una tasca de regular tertúlies i recitals de cante i baile i es va incorporar en la vida cultural i festes locals, del barri i carrers. En l’actualitat, la Penya forma part de la Comissió d’Entitats del Barri de l’Erm i es coordina amb les restants associacions culturals andaluses de la comarca d’Osona.

El Festival de Flamenc de Manlleu va néixer l’any 1986 gràcies a l’afició al flamenc que hi havia a Manlleu a la dècada de 1970 a 1980. Aquesta afició semblava que només formava part de les reunions familiars i dels bars del barri de l’Erm, el nou barri que Jordi Puntí retratava al llibre Els castellans. Amb l’afany de la Penya Flamenca de Manlleu per organitzar festivals flamencs neix el Festival de Flamenc de Manlleu. De seguida, va convertir-se en una referència en tot el món flamenc.
Arxivat a