Tres dels cinc titulars dels Jutjats de Vic demanen el trasllat

El jutge degà, José Luís Gómez Arbona, ha estat 10 anys al càrrec | Les poques possibilitats d'ascens a magistrats, una de les causes de la marxa

per Rubén Vázquez, 26 de febrer de 2016 a les 11:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'entrada del jutjat de Vic. Foto d'arxiu: Adrià Costa


Des de fa quinze dies que els Jutjats de Vic estan remoguts. I és que tres dels cinc jutges titulars han pres la decisió d’emprendre la marxa cap a nous destins “voluntàriament”, tal com explica aquesta setmana a El Vigatà el jutge degà de Vic, titular del jutjat  d’instrucció i primera instància número 2, José Luis Gómez Arbona.


Si bé la titular del jutjat número 1 i el del jutjat número 3 de Vic ja van fer efectiu el trasllat fa quinze dies, el jutge degà de Vic encara ocuparà el seu càrrec fins aquest dilluns amb la possibilitat de quedar-se encara “fins al mes d’abril per avançar i deixar pràcticament tancats alguns temes processals importants que, en algun dels casos, porten gairebé quatre anys oberts”.

Consultat pels motius de la marxa dels jutges, Gómez Arbona argumenta que són raons personals de cadascú i que en el cas dels jutjats número 1 i número 3 “a banda d’haver-hi jutges de substitució des de la marxa dels que han ocupat la plaça fins ara, ja s’han obert les places en un concurs que ja s’ha aprovat”. El degà explica també que en el cas d’aquests dos jutjats, en un màxim d’un parell de mesos “ja hi hauria d’haver jutges assignats”.


Pel que fa a la temporalitat dels titulars a Vic, la jutge del jutjat número 1 hi ha passat un any; mentre que el degà de Vic, titular del jutjat d’instrucció i primera instància número 2, José Luis Gómez Arbona, hi ha estat 13 anys, 10 dels quals com a degà (essent d’aquesta manera el jutge amb més antiguitat als Jutjats de Vic); i el titular del jutjat número 3 ha estat en el càrrec durant tres anys.

Gómez Arbona es trasllada ara al jutjat penal número 5 de Girona. Quan l’actual jutge  degà emprengui la marxa cap al seu nou destí, el jutge Víctor Casillas serà el que li agafarà el relleu per antiguitat.


Joan Riera Claret, degà del  Col·legi d’Advocats de Vic, alerta que la marxa dels jutges pot alentir alguns procediments: “A algú que s’incorpora de nou sempre li costa habituar-se”. Riera, però, destaca que la marxa constant dels titulars és degut al fet que “a Vic no poden ser magistrats, només jutges, per tant quan els surt una oportunitat d’ascens i millora tots acaben marxant”. El degà recorda que seguir com a magistrats és una de les reivindicacions del Col·legi perquè “d’aquesta manera els trasllats no serien tant freqüents”.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació