La vaga de Renfe d'avui tanca una setmana negra al transport públic

La línia de Rodalies de Vic-Puigcerdà funciona al 66% en hores punta

Redacció
26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 7:00h

Un comboi circulant per Badalaona. Foto: Adrià Costa


Nova vaga aquest divendres al transport públic, aquesta vegada a Rodalies i Regionals. Els sindicats denuncien falta de personal a la demarcació de Barcelona causada per la gestió “irresponsable” de les direccions de l’empresa en polítiques d’ocupació i la precarietat en les condicions de treball. 

Els representants dels treballadors també critiquen que la manca de plantilla ha obligat a dur a terme externalitzacions per al manteniment en la línia de L’Hospitalet a Mataró, de terminals de mercaderies i de tasques pròpies dels agents de circulació, tancament de dependències i mobilitat funcional forçosa, entre altres.

Rodalies, entre les quals la línia 3 entre Puigcerdà i l'Hospitalet, i Regionals funcionaran al 66% entre les 6:00 i les 9:30 hores, i entre les 17:00 i les 20:30, mentre que la resta de la jornada ho faran a un 33%. A més, hi haurà trens que no circularan a partir de les 22:30 hores de dijous a les línies R1 Molins de Rei-Maçanet Massanes, R2 Sant Vicenç de Calders-Maçanet Massanes i R4 Sant Vicenç de Calders-Manresa. Pel que fa a llarga distància i alta velocitat, els serveis mínims ascendeixen al 72%, mentre que per a Avant se situen al 63%.

Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació a la vaga podran sol·licitar el canvi o retorn de l'import en estacions i agències de viatge. Es pot obtenir més informació a través del web de Renfe.

Les aturades d'aquest divendres tanquen una setmana negra al transport públic coincidint amb el Mobile World Congress. Els treballadors de metro van encetar les protestes dilluns i les van repetir dimecres. Els empleats dels autobusos de TMB els van prendre el relleu dimarts i han repetit també les aturades parcials avui.