Tona dedica tot un any a la figura del pintor Felip Vall

El primer acte de l’Any Vall consistirà en una taula rodona, el proper divendres

Redacció Osona.com
24 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:50h
L’Ajuntament de Tona ha declarat l’any 2016 com a Any Vall, coincidint amb el centenari del naixement del pintor Felip Vall i Verdaguer (Tona, 26 de maig 1916 - Vic, 5 d'agost de 2012). A més de pintor, Vall va destacar com a decorador i dibuixant, especialitzat en pintura mural, a més d’arqueòleg, historiador i, en definitiva, d’erudit local. Entre les seves obres figuren els frescos de l’església del poble, on va residir tota la seva vida.
 
L’Any Vall ha programat tot un seguit d’activitats per retre homenatge a una de les figures de la cultura moderna de Tona. Els actes començaran aquest divendres, 26 de febrer, amb una taula rodona sobre l’artista que comptarà amb la presència de Vicenç Pascual, historiador; Miquel Ylla-Català, del Patronat d'Estudis Osonencs; Josep Benet, de l'Agrupació Pessebre Vivent de Tona; Pilar Vall, neboda de Felip Vall; i Imma Mestres, directora del Camp de les Lloses. L’acte serà moderat per l’historiador Carles Puigferrat.

Al llarg de l’any, se celebraran diverses conferències, visites guiades i exposicions de dibuixos i pintures de Felip Vall, entre d’altres propostes.
 

Programa d’actes de l’Any Vall (PDF)

Arxivat a