L'impacte econòmic del Mercat de Música Viva s'enfila fins als 3,3 milions d'euros

Els nous contractes creixen sobretot en la música en directe | La contractació internacional suposa més del 25% del total signat al MMVV, duplicant la xifra de l’any anterior

Redacció Osona.com
24 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:50h
Miqui Puig, al pavelló comercial, en una recent edició
Miqui Puig, al pavelló comercial, en una recent edició | Adrià Costa

Miqui Puig, al pavelló comercial, en una recent edició. Foto: Adrià Costa


L’impacte econòmic del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) corresponent a l’any 2014 –últimes dades analitzades per l’estudi anual realitzat per la Universitat Oberta de Catalunya des de 2010- deixen els millors resultats d’impacte econòmic en la indústria musical des de 2011, situant-se en 3.381.774,80 euros (un xic per sobre l’any 2013). Aquestes xifres confirmen la tendència a l’alça del negoci que genera l’àrea professional del Mercat, MMVV-MVLab, i beneficien, majoritàriament, la contractació de música.

En aquest capítol, la contractació internacional ha suposat més del 25% del volum total signat al Mercat, duplicant la xifra de l’any anterior. Tot i això, les entitats catalanes són les que generen, globalment, més volum de negoci.

Les entitats privades són les que més diner i contractació mouen, sent les sales, amb un 76,6% del total, el principal destí de les actuacions. Les segueixen els festivals, amb un 36,2%, i les festes, amb un 12,8%.
 

El pavelló comercial del MMVV. Foto: Adrià Costa


La major part d’aquestes actuacions es realitzen a territori català tot i que es consolida el procés d’internacionalització de la indústria musical amb un 23,4% d’actuacions realitzades a l’estranger.

Bona valoració per part dels professionals

Pel que fa a l’estudi de qualitat firal de l’edició 2015 es destaca que la xarxa de relacions entre professionals acreditats permet generar negoci més enllà dels dies del mercat. En aquesta edició s’han generat 1.714 contactes nous i es manté una xarxa de més de 2.000 contactes.

També se’n desprèn que el MMVV és un esdeveniment de qualitat i un dels hubs principals del circuit comercial de la indústria de la música, amb una valoració mitjana global de 7,39.

 

Resum executiu de l’estudi econòmic (PDF)

Aneu al web del Mercat de Música Viva de Vic

Recull de galeries de fotos del Mercat de Música Viva de Vic, des del 2005


Obeses, en ple apogeu musical a la plaça Major de Vic, en la passada edició del MMVV. Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a